Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Κίνα πρέπει να διερευνήσει τους Bidens - Αν δεν κάνει ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ, οι ΗΠΑ έχουν πολλές επιλογές

Trump: Η Κίνα πρέπει να διερευνήσει τους Bidens - Αν δεν κάνει ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ, οι ΗΠΑ έχουν πολλές επιλογές
«Η Κίνα θα πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για τους Bidens, γιατί αυτό που συνέβη στην Κίνα είναι σχεδόν τόσο κακό, όσο αυτό που συνέβη με την Ουκρανία», υποστηρίζει ο Trump
Ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιδεινώσει τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εκφράζοντας την απαίτηση να ξεκινήσει και η Κίνα την έρευνα για τις δραστηριότητες και το ρόλο του Joe Biden και του γιου του Hunter.
Σε δηλώσεις του έξω από το Λευκό Οίκο λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα σήμερα 3/10, ο Trump τόνισε πως, «πρέπει να ερευνήσουν (στην Ουκρανία) τους Bidens», δήλωσε ο Trump.
«Ομοίως η Κίνα θα πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για τους Bidens, γιατί αυτό που συνέβη στην Κίνα είναι σχεδόν τόσο κακό όσο αυτό που συνέβη με την Ουκρανία», υποστηρίζει ο Trump, την παραμονή της έναρξης των επαναληπτικών εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Κίνας, την ώρα που έχει αρχίσει η διαδικασία με στόχο την παραπομπή του.
«Εάν η Κίνα δεν κάνουν ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ, οι ΗΠΑ έχουν πολλές επιλογές» φέρεται να έχει δηλώσει λίγες μέρες πριν ο πρόεδρος Trump, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει πως εκτός από την Ουκρανία ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητούσε να προχωρήσει σε διερεύνηση για τους Bidens και η Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, άρχισε την έρευνα που απειλεί την προεδρία του Trump μετά την καταγγελία ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος -που είναι μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ- ότι ο πρόεδρος ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να διερευνήσει τον πρώην αντιπρόεδρο, Joe Biden.
Ο τελευταίος είναι μέχρι τώρα το φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Trump ότι άσκησε πιέσεις σε έναν ευάλωτο σύμμαχο των ΗΠΑ ζητώντας του να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές για να βλάψει έναν πολιτικό αντίπαλό του, προς όφελος του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης