Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019
Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου
Παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών για ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ. Ειδικότερα, διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.
Υπενθυμίζεται, ότι η ρύθμιση (περιλαμβάνεται στον Ν. 4611/19) αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), που έχουν βεβαιωθεί στο παρελθόν ή θα βεβαιωθούν τους επόμενους δύο μήνες.
Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου.
Oι οφειλές καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης.
Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή είναι ολική (100%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης