Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Παρά τις εμπορικές εντάσεις οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας είναι καλές

Evans (Fed): Παρά τις εμπορικές εντάσεις οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας είναι καλές
Ο πρόεδρος της Chicago Fed δήλωσε ότι οι περιορισμένες προσαρμογές στη νομισματική πολιτική της τράπεζα δεν θα είναι αρκετές ώστε να αντισταθμίσουν πιθανές οικονομικές κρίσεις
Στο γεγονός ότι οι προοπτικές τις αμερικανικής οικονομίας παραμένουν καλές, παρά τους εξωτερικούς κινδύνους, αναφέρθηκε σήμερα (3/10) ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι περιορισμένες προσαρμογές στη νομισματική πολιτική της τράπεζας δε θα είναι αρκετές ώστε να αντισταθμίσουν πιθανές οικονομικές κρίσεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μαδρίτη, ο κ. Evans ανέφερε ότι «εάν υπάρξει ένα γεγονός το οποίο θα προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία ή την αμερικανική οικονομία, αυτές οι μετριοπαθείς προσαρμογές δεν πρόκειται να είναι αρκετές», προσθέτοντας ότι «πρόκειται απλά για διαχείρση των κινδύνων ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση των πραγμάτων, καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε ανάπτυξη περίπου στο 2% τους επόμενους 18 μήνες».
«Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω από την τάση, οι προοπτικές είναι αρκετά καλές, και τα θεμελιώδη μεγέθη εξακολουθούν να είναι ισχυρά», δήλωσε ο κ. Evans, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν επικίνδυνες, αναβάλοντας ενδεχομένως τις επενδυτικές αποφάσεις των εταιρειών.
«Θα πρέπει να πάμε στη συνεδρίαση και να δούμε εάν μία ακόμα μείωση των επιτοκίων είναι μία καλή απόφαση ή όχι», σχολίασε ο πρόεδρος της Chicago Fed, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «το ερώτημα είναι πόσο διευκολυντική πρέπει να είμαστε», καθώς και ότι «προς το παρόν εξακολουθεί να υπάρχει διαχείριση κινδύνων».
Παράλληλα, ο κ. Evans τόνισε ότι η Fed εξακολουθεί να «απολαμβάνει ένα εύλογο ποσοστό ανεξαρτησίας» και ότι παραμένει επικεντρωμένη στην εντολή της, παρά την κριτκή και τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
«Ο κόσμος σε επικρίνει, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι μας και να δώσουμε προσοσχή στον επιδιωκόμενο στόχο μας για την απασχόληση και τον πληρθωρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Evans.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης