Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η bull market είναι... γηρασμένη αλλά όχι νεκρή - Άνοδος 9% στις διεθνείς μετοχές έως το τέλος του 2020

tags :
Citigroup: Η bull market είναι... γηρασμένη αλλά όχι νεκρή - Άνοδος 9% στις διεθνείς μετοχές έως το τέλος του 2020
Οι αναλυτές της Citi επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί το τέλος της 10ετούς bull market
Αν και προειδοποιεί ότι η απειλή της ύφεσης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι αγορές, η Citigroup επισημαίνει πως είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί το τέλος της 10ετούς bull market.
Μάλιστα, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι διεθνείς μετοχές θα ενισχυθούν επιπλέον 9% έως το τέλος του 2020.
Η ανάλυση της τράπεζας που φέρει τον τίτλο «Bull Market: Γηρασμένη, αλλά όχι νεκρή» έρχεται αφού οι διεθνείς αγορές δέχθηκαν πλήγμα αυτή την εβδομάδα λόγω των ενδείξεων για επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομική ανάπτυξη αλλά και των φόβων ότι οι εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση.
Οι αναλυτές της Citigroup αναμένουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στην επιβράδυνση των οικονομιών το 2020, όπως και φέτος, και κατά συνέπεια οι αμερικανικές μετοχές θα ηγηθούν της ανόδου.
Παράλληλα, αναγνωρίζουν τον κίνδυνο υποβάθμισης των εκτιμήσεων για τα κέρδη, υποστηρίζοντας ότι οι εκτιμήσεις πολλών αναλυτών για αύξηση κατά 10% είναι πολύ υψηλές.
«Οι υποβαθμίσεις δεν βοηθούν, αν και δεν είναι μοιραίες για τις χρηματιστηριακές αγορές» αναφέρουν οι αναλυτές και συμπληρώνουν ότι η Ευρώπη και οι αναδυόμενες αγορές ήταν «περισσότερο ευάλωτες» στις υποβαθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης