Επιχειρήσεις

Mytilineos: Από την GE η 100η παραγγελία για τον αεριοστρόβιλο HA για τον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο κέντρο Αγίου Νικολάου

tags :
Mytilineos: Από την GE η 100η παραγγελία για τον αεριοστρόβιλο HA για τον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο κέντρο Αγίου Νικολάου
Η GE θα προμηθεύσει τον μεγαλύτερο και αποδοτικότερο αεριοστρόβιλο της εταιρείας, τον 9HA.02,  στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
Η GE Power (στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: GE) ανακοίνωσε σήμερα ότι η MYTILINEOS μια κορυφαία ελληνική βιομηχανική εταιρεία, θα προμηθευτεί τον αεριοστρόβιλο 9HA.02 της GE που θα αποτελέσει την «καρδιά» ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με τη χρήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα.
Αυτή η παραγγελία, επίσης, σηματοδοτεί την 100η παραγγελία του αεριοστρόβιλου HΑ της GE, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου στις τάξεις του στόλου αεριοστρόβιλων. Ο 9HA.02 είναι ο πιο μεγάλος και πιο αποδοτικός αεριοστρόβιλος ο οποίος τροφοδοτεί τον πιο αποτελεσματικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και με την εγκατάσταση του στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα είναι ο πρώτος αεριοστρόβιλος HA που θα έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Η συνεργασία των δύο εταιρειών για το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει, ακόμη, έναν ατμοστρόβιλο της GE και μία γεννήτρια, καθώς και μία 15ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Εγκατεστημένος στη Βοιωτία Στερεάς Ελλάδας, ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS θα παράσχει 826 MW και η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS στο Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου θα είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με χρήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη και πιο αποτελεσματική τεχνολογία αεριοστρόβιλου της GE, την 9HA.02.» είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS. «Η τεχνολογία της GE, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία  του Τομέα  EPC - METKA της εταιρείας,  θα φέρει εις πέρας αυτό το έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη της ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας της Ελλάδας.»
Ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Αγίου Νικολάου έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2021 και η αποδοτικότητά του θα είναι άνω του 63% -καθιστώντας τον έναν από τους αποδοτικότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της  MYTILINEOS θα συμβάλει, επίσης, ουσιωδώς στη μείωση εκπομπών και υπολογίζεται ότι θα περιορίσει τις εκπομπές έως 25% σε σύγκριση με μια παρόμοια εγκατάσταση που λειτουργεί με λιγνίτη.
«Είναι τιμή για την GE η συνεργασία της με την MYTILINEOS, ώστε να φέρει τον πρώτο αεριοστρόβιλο HA στην Ελλάδα και να σηματοδοτήσει το απίστευτο ορόσημο των 100 παραγγελιών αεριοστρόβιλων HA. Παράλληλα, θα συμβάλει ως προς τη μέγιστη απόδοση του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Νικολάου χάρη στην αποτελεσματικότητα του ΗΑ» είπε ο Scott Strazik, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης GE Gas Power. «Με το να επενδύουμε σε μία υπερσύγχρονη τεχνολογία, ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Νικολάου θα παρέχει ευέλικτες και αξιόπιστες υπηρεσίες στην Ελλάδα, βοηθώντας την χώρα να τηρήσει τους στόχους ενεργειακών εκπομπών και ασφάλειας.»
Με την προσθήκη αυτού του σταθμού, η συνολική ικανότητα παραγωγής της MYTILINEOS θα υπερβεί τα 2.000 MW, μη συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενεργειακή ασφάλεια και παρέχοντας ηλεκτρισμό σε γειτονικές χώρες.
Σήμερα, οι αεριοστρόβιλοι HA της GE έχουν πετύχει πολλά αξιοσημείωτα ορόσημα: οι σχεδόν 40 σταθμοί που τροφοδοτούνται από HA σε εμπορική λειτουργία σε όλο τον κόσμο έχουν πετύχει σχεδόν 400.000 ώρες λειτουργίας, παρέχοντας πάνω από 18 GW ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο ισχύος ή τον ισοδύναμο ηλεκτρισμό που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει πάνω από 13 εκατομμύρια σπίτια.
Με την σημερινή ανακοίνωση, η GE γιορτάζει την 100η παραγγελία για την HA τεχνολογία της που επιλέχτηκε σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αυτές τις 100 παραγγελίες από περισσότερους από 40 πελάτες σε παραπάνω από 18 χώρες. Πρόσφατα, η GE ανακοίνωσε παραγγελίες του HA στροβίλου στην Ευρώπη για το σχέδιο Orοt Rabin στο Ισραήλ, και στις ΗΠΑ για τα σχέδια στο Οχάιο, στην Πενσυλβάνια, και στο Μίτσιγκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης