Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μεταβλητότητα το ξεκίνημα και τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μεταβλητότητα το ξεκίνημα και τις τράπεζες στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες θέλουν προσοχή και δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Αυτά για όσους ασχολούνται επενδυτικά με τις συγκεκριμένες μετοχές. Χάλασε λίγο η τεχνική τους εικόνα. Η αγορά ξεκίνησε με πτώση αλλά ίσως δούμε μία καλύτερη συνεδρίαση σήμερα έναντι της χθεσινής. Αν μας αφήσουν οι ξένες αγορές.

Μας προβληματίζουν κάποια γραφήματα μετοχών, που δείχνουν ότι πάνε σε καλές στηρίξεις αλλά από την άλλη έχουμε το θέμα με τις ξένες αγορές, οι οποίες αν δεν «ισιώσουν» ίσως οδηγήσουν σε παραβίαση σημαντικών στηρίξεων και μετά έχουν αρκετό δρόμο πιο κάτω. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσουν.

Θα μπορούσαμε να δούμε μία αντίδραση σήμερα αλλά από το τζίρο θα εξαρτηθεί αν θα είναι το τέλος της πτώσης ή απλά μία παγίδα για όσους αγοράσουν. Θα προτιμούσαμε να απέχουμε λίγο και να εστιάσουμε σε συγκεκριμένες μετοχές όπου το ρίσκο είναι μικρότερο. Η ρευστότητα θα πρέπει να υπάρχει στα χαρτοφυλάκια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο κινητός των 100 ημερών για το δείκτη είναι στις 747 μονάδες και ο αντίστοιχος 200άρης είναι στις 626 μονάδες. Το ξεκίνημα για τις μετοχές είναι σταθεροποιητικό προς ανοδικά καθώς η αγορά απορρόφησε τις πρωινές ρευστοποιήσεις.

ΟΤΕ: Χθες είχε καλή συμπεριφορά και μαζεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια με τη μετοχή να κλείνει αμετάβλητη. Σήμερα κινείται λίγο υψηλότερα.

ΟΠΑΠ: Η δημόσια πρόταση αναμένεται να δώσει στήριξη στη μετοχή και φαίνεται ήδη στο ταμπλό΄. Στα 9,30 ευρώ με μικρή άνοδο.

LAMDA: Προσπαθεί η αγορά να βρει που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Η μετοχή κινείται πέριξ των 7,50 ευρώ με μικρό όγκο και μικρές απώλειες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χαμηλό στα 1,77 ευρώ εκεί που υπάρχει στήριξη αλλά αν το κλίμα στο ΧΑ χαλάσει δε νομίζουμε πως θα κρατήσει και το ίδιο θα συμβεί σε πολλές μετοχές. Χθες έκανε μεγάλο όγκο.

ΚΛΜ: Υπάρχουν αγοραστές κάτω από τα 0,80 ευρώ και κρατάνε τη μετοχή στις περισσότερες συνεδριάσεις. Δε βλέπουμε και ιδιαίτερες πωλήσεις, αλλά τιμές κάτω από τα 0,80 ευρώ είναι καλές για τοποθετήσεις χωρίς να εξαντλείται η ρευστότηα. Το εξάμηνο δεν ήταν καλό αλλά η αποτίμηση των 32,5 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή.

CENTRIC: Δεν την αφήνουν τη μετοχή και υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Βγαίνουν βέβαια πολλά χαρτιά προς πώληση αλλά που θα πάει θα τελειώσουν. Ήδη έχουν βρει αγοραστές τα περισσότερα. Στα 0,2390 ευρώ με άνοδο 3,5% και υψηλό ημέρας στα 0,2430 ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Νέα άνοδος 1,78% με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 157 εκατ. ευρώ. Η τιμή στα 5,72 ευρώ και λογικά μιλάμε για νέα υψηλά περίπου 20 ετών.

FG EUROPE: Το τίμημα που δόθηκε στη δημόσια πρόταση το έχουμε ξαναγράψει πως είναι χαμηλό. Και ήταν κρίμα γιατί η ελεύθερη διασπορά ήταν μικρή άρα μία καλύτερη τιμή θα στοίχιζε λίγα χρήματα παραπάνω στο βασικό μέτοχο. Με τα αποτελέσματα εξαμήνου πιστοποιείται η θέση που είχαμε πάρει. Κάτω και σημαντικά από την καθαρή θέση είναι η δημόσια πρόταση.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Κοντά στα 2 ευρώ η αποτίμηση ήταν δίκαιη με τα αποτελέσματα χρήσης. Με τα αποτελέσματα εξαμήνου τη θεωρούμε ακριβή. Τώρα μετά την υποχώρηση στα 1,3550 ευρώ η μετοχή έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά της αλλά θα περιμέναμε λίγο καιρό ακόμα γιατί το δεύτερο εξάμηνο δεν το αναμένουμε καλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης