Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Επιτυχής η εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου – Συγχαρητήρια από τον Kim Jong un

Β. Κορέα: Επιτυχής η εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου – Συγχαρητήρια από τον Kim Jong un
Να μην προχωρά σε προκλήσεις και να παραμείνει δεσμευμένη στις διαπραγματεύσεις κάλεσαν τη Β. Κορέα οι ΗΠΑ
Για επιτυχή εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου έκανε λόγο η Βόρεια Κορέα και ενώ απομένουν λίγα 24ωρα από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων – σε επίπεδο τεχνικών ομάδων – με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Όπως μετέδωσε το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η εκτόξευση έγινε από υποβρύχιο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας και ήταν «επιτυχής». Σύμφωνα με το πρακτορείο, δοκιμάστηκε ο πύραυλος Pukguksong 3 ενώ ο Kim Jong Un απηύθυνε τα «θερμά συγχαρητήριά του» στις μονάδες έρευνας που συμμετείχαν στη δοκιμή, η οποία δεν έχει «καμιά αρνητική επίπτωση στην ασφάλεια των γειτονικών χωρών».
Ειδικοί εκτιμούν ότι ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να πλήττει στόχους σε αποστάσεις ως και 2.000 χιλιόμετρα ενώ αναφέρουν ότι είναι ένα σύστημα που έχει στόχο να καταφέρονται πλήγματα με πυρηνικά όπλα.
Υπενθυμίζεται πως πρώτη η Ν.Κορέα είχε δημοσιοποιήσει την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα ενώ η Ιαπωνία είχε αναφέρει πως εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι, εκ των οποίων ο ένας είχε καταλήξει στην ΑΟΖ της.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Β. Κορέα να μη «προχωρά σε προκλήσεις» και να «παραμείνει δεσμευμένη» στις διμερείς διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης