Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκική απαίτηση να μην πετάξουν ελληνικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο για τον εορτασμό της ημέρας της ανεξαρτησίας

Τουρκική απαίτηση να μην πετάξουν ελληνικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο για τον εορτασμό της ημέρας της ανεξαρτησίας
Χωρίς τη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών η κυπριακή παρέλαση στη Λευκωσία, γιατί δεν ήθελαν οι Τούρκοι σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή
Ο Babak Taghvaee, Τούρκος αναλυτής άμυνας και συγγραφέας, ισχυρίζεται ότι ήταν απαίτηση της Τουρκίας να μην πετάξουν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τον ουρανό της Λευκωσίας, στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της ημέρας της ανεξαρτησίας χθες 1/10.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Taghvaee έγραψε: «Μου είπαν ότι ο σχεδιασμός για πτήση ελληνικών μαχητικών F16 πάνω από τη Λευκωσία, στην κυπριακή στρατιωτική παρέλαση για την ημέρα ανεξαρτησίας, ακυρώθηκε μετά από διαμαρτυρία της Τουρκίας πριν μία ώρα».

Image

Image

Η απουσία των ελληνικών F-16 δεν πέρασε απαρατήρητη.
Επικαλούμενο υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα, ανέφερε ότι αρχικά υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για αποστολή δύο μαχητικών όπως είχε γίνει και πέρυσι.
Η αποστολή ακυρώθηκε αργά την παραμονή από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια ένδειξη καλής θέλησης, στη βάση της αλλαγής κλίματος που επιδιώκει να υπάρξει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία.
Ωστόσο, όπως τονίζει το Σίγμα, η Αγκυρα δεν προέβη σε αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης, είτε στη θάλασσα, είτε στο έδαφος.
Και όπως επιβεβαιώνει ο Taghvaee σε άλλη ανάρτησή του, τουρκικά μαχητικά και στρατιωτικά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από τα εδάφη της κατεχόμενης Κύπρου κατά την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Image

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης