Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αυξήθηκε το ρίσκο των περιουσιακών στοιχείων των κινεζικών τραπεζών στο α΄ εξάμηνο του 2019 - Αντισταθμίζεται από επαρκή ρευστότητα

tags :
Moody's: Αυξήθηκε το ρίσκο των περιουσιακών στοιχείων των κινεζικών τραπεζών στο α΄ εξάμηνο του 2019 - Αντισταθμίζεται από επαρκή ρευστότητα
Moody's: Αυξήθηκε το ρίσκο των περιουσιακών στοιχείων των κινεζικών τραπεζών στο α΄ εξάμηνο του 2019
Η Moody's Investors Service αναφέρει ότι ο κίνδυνος των περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται στο τραπεζικό σύστημα της Κίνας λόγω της ταχύτερης αύξησης του ενεργητικού αλλά ότι η επαρκής ρευστότητα και η συνεχιζόμενη άντληση κεφαλαίων θα συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος σύμφωνα με τους στόχους της κυβέρνησης.
Η Moody's εκτιμά ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα συνεχίσουν να δίνουν  προτεραιότητα στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αλλά και ότι θα εφαρμόσουν νέες πρωτοβουλίες ό ενόψει ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Οι τελευταίες στατιστικές του τραπεζικού συστήματος που δημοσίευσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας έδειξαν ότι οι εμπορικές τράπεζες συνέχισαν την αύξηση των δανείων τους κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019, ανταποκρινόμενοι στις κανονιστικές απαιτήσεις για περισσότερους δανεισμούς στην πραγματική οικονομία.
Η κεφαλαιοποίηση εν τω μεταξύ υποχώρησε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε συνάρτηση με την ταχύτερη ανάπτυξη του ενεργητικού, ενώ οι βασικοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Κατηγορίας 1 μειώθηκαν κατά 28 μονάδες βάσης.
Η κερδοφορία εξασθενεί, ενώ τα καθαρά περιθώρια επιτοκίων (NIMs) μειώνονται κατά 8 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου του 2019. Η μεταρρύθμιση του μηχανισμού του βασικού επιτοκίου δανείων θα περιορίσει περαιτέρω τα περιθώρια δανεισμού, μια αρνητική πιστοληπτική διαβάθμιση.
Τέλος, η ρευστότητα εξακολουθεί να είναι επαρκής, υποστηριζόμενη από την πιο ευνοϊκή στάση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης