Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Απαράδεκτα τα μεικτά μηνύματα των ΗΠΑ - Υπονομεύουν την πιθανότητα συνομιλιών

Rouhani (Ιράν): Απαράδεκτα τα μεικτά μηνύματα των ΗΠΑ - Υπονομεύουν την πιθανότητα συνομιλιών
Ο Ιρανό πρόεδρος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή συνομιλιών
Ως «απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τα μεικτά μηνύματα που στέλνει η Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη, τονίζοντας ότι υπονομεύουν την πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «τα μεικτά μηνύματα που έλαβε το Ιράν από τις ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις υπονομεύουν την πιθανότητα διμερών συνομιλιών».
«Δεν ήταν αποδεκτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, να λέει δημοσίως ότι θα εντείνει τις κυρώσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έλεγαν στην Ισλαμική Δημοκρατία ότι ήταν πρόθυμος να διαπραγματευτεί», επεσήμανε ο κ. Rouhani, προσθέτοντας ότι «οι ευρωπαϊκές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή συνομιλιών».
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος ανέφερε ότι «ολόκληρος ο κόσμος ανακάλυψε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης ήταν λανθασμένη», καθώς και ότι οι ΗΠΑ «ομολόγησαν ότι χρειάζεται να συνομιλήσουν με το Ιράν».
«Εάν θέλουν μία ασφαλή περιοχή, πρέπει να αποδεχθούν την περιφερειακή δύναμη του Ιράν», επεσήμανε ο κ. Rouhani, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα έλεγα καλύτερα ότι η επίτευξη ενός ασφαλούς κόσμου δε μπορεί να υλοποιηθεί με την απομόνωση του Ιράν».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Rouhani αναφέρθηκε και στην πρόταση της Γαλλίας για πιστωτική γραμμή 15 δισ. δολαρίων για το Ιράν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ ήταν ο κύριος λόγος για την αποτυχία της σχετικής πρότασης.
Ο πρόεδρος του Ιράν ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του, Emmanuel Macron, «για τις προσπάθειές του στο περιθώριο της 74ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ», διευκρινίζοντας ότι «είχαμε μία καλή συνεργασία σε αυτή τη γραμμή, αλλά ο Λευκός Οίκος ήταν αυτός που απέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης