Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σημαντική υποχώρηση λόγω των ξένων αγορών – Στις 850 μονάδες ο Γ.Δ.

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σημαντική υποχώρηση λόγω των ξένων αγορών – Στις 850 μονάδες ο Γ.Δ.
ΑΓΟΡΑ: Το διεθνές κλίμα δεν αφήνει περιθώρια για αντίδραση σήμερα. Ο χαμηλός τζίρος της αγοράς ευνοεί την υψηλή μεταβλητότητα και τις σημαντικές απώλειες στο ξεκίνημα. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα πατάει στις 850 μονάδες ο γενικός δείκτης με τζίρο 6 εκατ. ευρώ αλλά έχει και 1,5 εκατ. ευρώ πακέτα.

Πιέζεται το σύνολο σχεδόν της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικά οι τράπεζες βρίσκονται με απώλειες έως και άνω του 4%. Πιέζεται η ΔΕΗ, η Ελλάκτωρ και με μικρότερο όγκο ο ΑΔΜΗΕ και η Viohalco. Τις προηγούμενες φορές κράτησε τις 850 μονάδες η αγορά, μένει να δούμε τις αντοχές που έχει τώρα. Τα ξένα υποχωρούν 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζεται η Εθνική και έγραψε χαμηλό στα 2,63 ευρώ αλλά αντέδρασε στη συνέχεια και βρίσκεται λίγα σεντς πιο πάνω. Πιέζεται και η Eurobank αλλα και η Πειραιώς. Η Alpha έχει τις μικρότερες απώλειες αλλά πάλι χάνει 2%.

ΔΕΗ: Επιβεβαίωσε πριν από λίγες συνεδριάσεις την αντίσταση εκεί στα 3,24 ευρώ και λόγω και της ημέρας γυρίζει πίσω. Στα 3,07 ευρώ με απώλειες άνω του 2%.

ΟΤΕ: Από τις λίγες που προσπαθεί να διατηρηθεί στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος αλλά βγαίνουν πωλήσεις στα 10,75 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άνοιξε με πίεση και έγραψε χαμηλό στα 1,80 ευρώ. Εκεί βγήκαν αγορές και κινείται λίγο πιο πάνω αλλά πάλι με σημαντικές απώλειες. Τα 1,80 ευρώ δείχνουν πως θέλουν να τα κρατήσουν.

ΤΙΤΑΝ: Σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια αναλυτών, οι οποίοι επικαλούνται δημοσιεύματα του τύπου, η εισηγμένη θα προχωρήσει στην έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου ύψους 300-400 εκατ. ευρώ με σκοπό να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο που λήγει τον Ιούνιο του 2021 ύψους 300 εκατ. ευρώ με κουπόνι 3,5%. Επιτόκιο 2% και κάτω θα ήταν ικανοποιητικό για την εταιρεία.

AS COMPANY: Όπως αρκετές εταιρείες μείωσε τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Όμως έχει ισχυρό ταμείο και αρνητικό καθαρό δανεισμό που σε συνδυασμό με την πρόσφατη υποχώρηση μάλλον την καθιστά και πάλι ελκυστική. Αν αφαιρέσουμε το ταμείο η μετοχή ίσως παίζει με μονοψήφιο p/e τα κέρδη του 2019. Έχουμε ξεχωριστό θέμα με όλα τα στοιχεία για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αν και με μικρό όγκο πιέζεται στο ξεκίνημα και βρίσκεται στα 1,15 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Απώλειες και εδώ με τη μετοχή να βρίσκεται κάτω από τα 0,90 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Με όγκο 6 χιλ. τεμάχια υποχωρεί 6,5% και βρίσκεται στα 1,01 ευρώ. Το θέμα εδώ είναι η Σελόντα η οποία χρωστάει πολλά και το θέμα έχει πάει στα δικαστήρια. Οι απαιτήσεις που υπάρχουν μας ανησυχούν.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δυσκολεύεται στα 0,50 ευρώ και κάνει και όγκο. Κάποιοι δε θέλουν να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο σημείο. Άρα αναζητήστε καλύτερο σημείο εισόδου.

CENTRIC: Συνεχίζουν να βγαίνουν και εδώ κομμάτια με τους αγοραστές να προσπαθούν να τα απορροφήσουν από τα 02350 ευρώ και πάνω. Οριακές απώλειες λίγο μετά το άνοιγμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης