Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα κάνουμε ότι χρειαστεί εάν υπάρξει κρίση – Προς το παρόν βλέπουμε μια πιο αργή ανάπτυξη

tags :
Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα κάνουμε ότι χρειαστεί εάν υπάρξει κρίση – Προς το παρόν βλέπουμε μια πιο αργή ανάπτυξη
Εκτιμώ ότι δεν θα πάμε στο σενάριο της κρίσης, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βελτίωση της οικονομίας είπε ο Scholz
Την θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση, εάν αυτή υπάρξει και είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή του 2008/2009 διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Σε δηλώσεις του ο Scholz υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση, εάν προκύψει, τονίζοντας πάντως ότι δεν περιμένει μια ύφεση τόσο κακή όσο αυτή του 2008/2009.
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους.
Εάν υπάρξει οικονομική κρίση, είμαστε σε θέση να λάβουμε αντίμετρα, αν και προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι μια πιο αργή ανάπτυξη» είπε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Scholz.
«Εάν μια σοβαρή κρίση όσο ήταν το 2008/2009 εμφανιστεί στον ορίζοντα, η Γερμανία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο» είπε ο Scholz, ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι δεν βλέπει πιθανό το σενάριο αυτό, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βελτίωση της οικονομίας, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς.
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν η γερμανική οικονομία να πέσει σε ύφεση στο γ’ τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης