Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πιθανότατα από υποβρύχιο – Αντιδράσεις από Ιαπωνία, Ν. Κορέα

Β. Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πιθανότατα από υποβρύχιο – Αντιδράσεις από Ιαπωνία, Ν. Κορέα
Η εκτόξευση έγινε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση εργασίας αντιπροσωπειών από τη Β. Κορέα και τις ΗΠΑ
Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός βαλλιστικού πυραύλου πιθανότατα από υποβρύχιο προχώρησε η Β. Κορέα λίγες ώρες πριν την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Β. Κορέας και των ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη νέα δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων ενώ η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι και ότι ο ένας εξ αυτών κατέπεσε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ), κάτι που είχε να συμβεί από το 2017.
Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος, ο τύπος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, δεν χτύπησε κάποιο πλοίο ή αεροσκάφος.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου πρόκειται να επαναρχίσουν οι διμερείς συνομιλίες Β. Κορέας – ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, διαδικασία που έχει περιέλθει σε τέλμα.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe καταδίκασε τις νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών, οι οποίες όπως τόνισε, παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Σήμερα το πρωί η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους.
Η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εκτόξευση και την καταδικάζουμε σθεναρά.
Θα κάνουμε το παν για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του λαού και θα παραμείνουμε σε συναγερμό ενώ θα συντονιστούμε με τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα» είπε ο Abe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης