Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Σύνοδο Κορυφής 17 και 18 Οκτωβρίου 2019 φέρνει το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης

Στη Σύνοδο Κορυφής 17 και 18 Οκτωβρίου 2019 φέρνει το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης
Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις 17 και 18 Οκτωβρίου θα θέσει το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις 17 και 18 Οκτωβρίου.  
Η κυβέρνηση μάλιστα, εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεθνοποίηση του προβλήματος, το αμέσως επόμενο διάστημα με τέσσερις ενέργειες.
Η αρχή έγινε με την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα από τη Νέα Υόρκη κατά την ομιλία του προς την 74η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ενώ κορυφαίο βήμα για την διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση αποτελεί η ελληνική πρωτοβουλία να συμπεριληφθεί το μεταναστευτικό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει με την ιδιότητα του πρωθυπουργού σε Σύνοδο στις Βρυξέλλες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου, σήμερα Τετάρτη και αύριο 4 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα.
Εκεί, ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Soilu προκειμένου να συζητήσει το καυτό θέμα που δοκιμάζει και τις δύο χώρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται επίσης και η πρωτοβουλία για τη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, με σχετικό έγγραφο το οποίο θα παρουσιάσουν από κοινού τρεις χώρες, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 7 και 8 Οκτωβρίου.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας σε Τουρκία και Ελλάδα, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική «βόμβα» που έχει μπροστά της.
Η τραγωδία στη Μόρια βέβαια, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο καθώς η φωτιά στοίχισε τη ζωή μιας νέας γυναίκας από το Αφγανιστάν ενώ η κατάσταση τείνει να γίνει πλέον, ανεξέλεγκτη.
Σε αυτό το σκηνικό, η κυβέρνηση καθώς φαίνεται, οδηγείται στη λήψη δραστικών μέτρων σε ότι αφορά το προσφυγικό.
Έτσι, για πρώτη φορά επιχειρείται να ξεχωρίσουν γρήγορα οι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο από τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη όσα έλεγε προεκλογικά και με γνώμονα αυτές τις δεσμεύσεις, φυλάσσει τα σύνορα, επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης ή απόρριψης ασύλου, αυξάνει τις επιστροφές και κατασκευάζει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.
Το επόμενο διάστημα, μένει να φανεί αν οι σχεδιασμοί και τα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης