Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιατρικό Αθηνών: Βλέπει «εμπλοκή» CVC Capital και Oaktree στον ασφαλιστικό κλάδο

tags :
Ιατρικό Αθηνών: Βλέπει «εμπλοκή» CVC Capital και Oaktree στον ασφαλιστικό κλάδο
Το Ιατρικό Αθηνών ισχυρίζεται ότι επικεντρένεται στην  οργανική ανάπτυξη των κλινικών του Ομίλου και όχι στην ανάπτυξη μέσω εξαγορών
Στη διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων και στο δεύτερο εξάμηνο με προτεραιότητα πλέον την οργανική ανάπτυξη και όχι τις εξαγορές εστιάζει ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών.
Παράλληλα η διοίκηση εκτιμά πως τα funds που ανέπτυξαν πρόσφατα έντονη δραστηριότητα στον κλάδο υγείας θα επεκταθούν και στον ασφαλιστικό κλάδο.
Ο κλάδος των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά, αναφέρει στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών.
Το CVC Capital μέσω της Hellenic Healthcare έχει εξελιχθεί σε ισχυρό πόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, ενώ ο όμιλος Ιασώ έχει περάσει στο αμερικανικό κεφάλαιο Oaktree, μέσω της θυγατρικής OCM Luxembourg Healthcare Greece S.a r.l..
Δεν αποκλείεται δε, καθώς τα δύο ξένα funds οριστικοποιήσουν την σύνθεση τους, να προχωρήσουν στην ενεργότερη παρουσία τους και στον ασφαλιστικό κλάδο.
Την ίδια ώρα, η Euromedica έχει αλλάξει σελίδα με νέα διοικητική ομάδα, μετά τις κινήσεις της Farallon Capital.
Τέλος, μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τράπεζας Πειραιώς και ιδρύματος Ωνάση για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, διαφαίνεται η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, σε μια περίοδο που η κινητικότητα στην αγορά της ιδιωτικής υγείας παραμένει υψηλή.
Στο σημείο καμπής που βρίσκεται σήμερα ο κλάδος, η διοίκηση του Ομίλου, παραμένει σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένη, στην δεδηλωμένη βούλησή της να παραμείνει ο ελληνικός πόλος, στο χώρο της ιδιωτικής υγείας.
Αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο, αυτή τη χρονική στιγμή, το πρόγραμμα πιθανών εξαγορών άλλων κλινικών, θέτει ως κύρια προτεραιότητά της, την οργανική ανάπτυξη των κλινικών του Ομίλου.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια

Βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη προ φόρων δημοσίευσε για το πρώτο εξάμηνο του 2019  το Ιατρικό Αθηνών με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 8,1 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη θα μπορούσαν να ήταν και υψηλότερα, αλλά η διαφορά έναντι του περσινού εξαμήνου είναι μικρή λόγω του χαμηλού φόρου που είχε στο περσινό εξάμηνο (από 82 χιλ. ευρώ πέρσι σε 755 χιλ. ευρώ φέτος).
Εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι η θετική εικόνα του κύκλου εργασιών και των λειτουργικών αποτελεσμάτων που καταγράφονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, θα συνεχιστούν και κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Προς την κατεύθυνση αυτή θετική επίδραση αναμένεται να προέλθει και από τις πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει και ήδη υλοποιεί, η Διοίκηση του Ομίλου προς τρεις βασικές κατευθύνσεις:
Πρώτον, την αύξηση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου, μέσα από ένα στρατηγικά σχεδιασμένο πλάνο στοχευμένων επενδύσεων με σκοπό την αύξηση των κλινών και την εισαγωγή υψηλής ιατρικής τεχνολογίας.
Δεύτερον, την εξωστρέφεια του Ομίλου μέσα από την ενίσχυση της παρουσίας του σε χώρες της Βαλκανικής αλλά και του συγκριτικού πλεονεκτήματος που του παρέχει, η κορυφαία νοσηλευτική μονάδα της Νοτιανατολικής Μεσογείου, αναδεικνύοντας την βόρεια Ελλάδα, σε «πρωτεύουσα» του ιατρικού τουρισμού.
Τρίτον, στην αύξηση των συνεργασιών με τους κορυφαίους έλληνες επιστήμονες της ιατρικής που πάντα αποτελούσαν για τον Όμιλο βασικό πυλώνα της ανάπτυξής του, αναγνωρίζοντας και αυτοί με τη σειρά τους, το άρτιο και πρωτοπόρο υλικοτεχνικό περιβάλλον που τους προσφέρεται ώστε να προάγουν την επιστήμη τους σε διεθνές επίπεδο.
Η Διοίκηση παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την κατάσταση που είναι σε εξέλιξη στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.
Η αξιολόγηση πιθανών αποδοτικών επενδυτικών ευκαιριών που θα επεκτείνουν την επιχειρηματική δράση και την αποδοτικότητα του Ομίλου, εξακολουθεί να παραμένει μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της.
Ο Όμιλος, διατηρώντας τον κυρίαρχο ρόλο του στις εξελίξεις, είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στα νέα δεδομένα που αναμένεται να διαμορφωθούν, σημειώνεται στη λογιστική κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης