Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ και Β. Κορέα επανέρχονται στις συνομιλίες για τα πυρηνικά

ΗΠΑ και Β. Κορέα επανέρχονται στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα των πυρηνικών
Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε ότι μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο (5-6/10) θα πραγματοποιήσει συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ, σε επίπεδο συνεργασίας, σηματοδοτώντας έτσι την επανάληψη των πολυαναμενόμενων διαπραγματέυσεν, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στην Σύνοδο Κορυφής τον Φεβρουάριο 2019.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν "προκαταρτικές επαφές" την Παρασκευή (4/10) για να διεξάγουν διαπραγματεύσεις σε επίπεδο εργασίας την αμέσως επόμενη ημέρα.
"Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να επιταχύνουν τη θετική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ΗΠΑ, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Choe Son Hui.
Kim Jong Un και Donald Trump έχουν συμφωνήσει να ξαναρχίσουν τον διάλογο σε επίπεδο συνεργασίας, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χώριζε την Βόρεια από την Νότια Κορέα τον Ιούνιο 2019.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βόρειας Κορέας ανταποκρίθηκε επίσης θετικά στην πρόταση του Trump να δοκιμάσουν οι δύο πλευρές μια «νέα μέθοδο» προσέγγισης των συζητήσεων τους.
Παρά το αδιέξοδο στις συνομιλίες, η Πιονγκγιάνγκ συνέχισε να επαινεί τον Trump, αποκαλώντας τον "τολμηρό" και "σοφό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης