Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 10 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 41,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 10 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 41,7 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας σε χαμηλά άνω των δέκα ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 41,7 μονάδες, έναντι 43,5 μονάδων τον Αύγουστο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούλιο του 2012, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση που σημείωσε ο υποδείκτης νέων παραγγελιών.
Οι πωλήσεις προς τις χώρες του εξωτερικού κατέγραψαν επίσης πτώση, με τον ρυθμό απωλειών ωστόσο να παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η σοβαρότητα των απωλειών στις θέσεις εργασίας ολόκληρης της βιομηχανίας θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία μέχρι τώρα ήταν σχετικά ανθεκτική», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο κ. Smith πρόσθεσε ότι «η αδυναμία που παρατηρείται εδώ και πολύ καιρό στους τομείς ενδιάμεσων και επενδυτικών αγαθών παρουσιάσει σημάδια εξάπλωσης στα καταναλωτικά αγαθά, με την πτώση στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες του τομέα να αποτελούν βασικό παράγοντας για τα χαμηλότερα νούμερα του Σεπτεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης