Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όχι Rouhani για συνομιλία με τον Trump – Απέρριψε αίτημα του Macron

tags :
Όχι Rouhani για συνομιλία με τον Trump – Απέρριψε αίτημα του Macron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε προτείνει στον Ιρανό ομόλογο του μια τριμερή τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Trump
Όχι είπε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani για το ενδεχόμενο συνομιλίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.
Συγκεκριμένα, ο Macron είχε προτείνει στον Rouhani να κάνουν μια τριμερή τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Trump κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker, ο Macron έκανε στον Rouhani μια απρόσμενη επίσκεψη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, κοντά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Τρίτη, αφού πρώτα είχε δώσει εντολή σε τεχνικούς να στήσουν ασφαλή τηλεφωνική γραμμή, για το ενδεχόμενο να γίνει η τριμερής συνομιλία με τον Trump σε αίθουσα συνεδριάσεων στον όροφο όπου διέμενε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Όμως ο Rouhani αρνήθηκε να βγει από το δωμάτιό του και να πάει να συζητήσει στο τηλέφωνο με τους δύο ομολόγους του.
Την αποτυχία της προσπάθειας του Macron ακολούθησε η ομιλία του Trump ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι είναι «αιμοδιψής» και της επέρριψε άμεσα την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία.
Από την πλευρά του ο Rouhani απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν απευθείας διμερείς συνομιλίες εάν οι ΗΠΑ δεν άρουν πρώτα τις κυρώσεις που επιβάλλουν με στόχο να στραγγαλίσουν την ιρανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης