Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών στον Υμηττό μέχρι τον Οκτώβριο του 2020

tags :
Αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών στον Υμηττό μέχρι τον Οκτώβριο του 2020
Αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών στον Υμηττό 
Αναστέλλονται για ένα ακόμη έτος, δηλαδή, έως και την 1/10/2020, η έκδοση οικοδομικών αδειών και οι οικοδομικές εργασίες στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Υμηττού, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθείται σήμερα Δευτέρα (30/9), προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η αναστολή είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα προστασίας του Υμηττού, χωρίς στο μεταξύ να έχει αλλοιωθεί το περιβάλλον και το τοπίο.
Η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού αυτού διατάγματος έχει μπει στο τελικό στάδιο, καθώς έχει παραδοθεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Αναμένεται να ακολουθήσει διαβούλευση με φορείς, πολίτες, ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συντάξουν το σχέδιο, που θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο.
Επιπλέον, με άλλη ρύθμιση, που συμπεριλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθορίζεται ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι κοινής ωφέλειας και κοινωνικής αποδοτικότητας που καθορίζονται από τις πολεοδομικές μελέτες για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παραμένουν στη διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία της Ελληνικό ΑΕ, μέχρι να διαμορφωθούν και να δοθούν προς κοινή χρήση.
Η ρύθμιση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς η εφαρμογή των συγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών- που θα εγκριθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τις επόμενες μέρες- πρέπει να γίνει λόγω της φύσεως του έργου από την Ελληνικό ΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης