Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη (2/10)

tags :
ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη (2/10)
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο για την Τετάρτη (2/10/2019)
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της προχωρά η ΟΤΟΕ πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία την Τετάρτη (2/10/2019).
Η ΟΤΟΕ εγκαλεί την κυβέρνηση διότι, με επικοινωνιακή προμετωπίδα την ανάπτυξη και κάποιες μεμονωμένες διευθετήσεις σε ατομικά εργασιακά δικαιώματα, επιχειρεί «χειρουργικά», αλλά καίρια χτυπήματα σε θεμελιώδεις εργασιακούς θεσμούς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις κλαδικές ΣΣΕ, εισάγοντας πολλαπλές εξαιρέσεις στην αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης, τόσο στο εσωτερικό κάθε κλάδου όσο και σε τοπικό επίπεδο, με κίνδυνο οι εξαιρέσεις να γίνουν η νέα «κανονικότητα».
Επίσης, πυροδοτεί νέες εστίες τριβών και αμφισβητήσεων για την ισχύ των κλαδικών ΣΣΕ, νέες πιέσεις μείωσης του Ενιαίου Μισθολογίου, νέα ανασφάλεια δικαίου, για το τι τελικά θα ισχύει και τι όχι, εισάγει νέα εμπόδια στην επέκταση των ΣΣΕ στο σύνολο κάθε κλάδου, δημιουργώντας συνθήκες νόθευσης του ανταγωνισμού, εργασιακού ντάμπινγκ και ευρείας εργασιακής απορύθμισης, ενώ επιχειρεί να καταργήσει ξανά, με νόμο και πολύ περισσότερο στην πράξη, την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ, παρ’ ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, η κυβέρνηση τορπιλίζει τον απαραίτητο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, κοινωνικό διάλογο και την ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα, εισάγει νέους φραγμούς για την πρόσβαση των κλαδικών αλλά και επιχειρησιακών συλλογικών διαφορών στη Διαιτησία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχώρα σε:
* Συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
* Εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα τοπικά ΜΜΕ, για τις αλλαγές που φέρνει το νο0μοσχεδιο της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις.
* Ζητά από την ΓΣΕΕ να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, ώστε να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης