Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπό εξέταση η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης

tags :
Υπό εξέταση η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά την ενίσχυση του επιδόματος κατά 20% ή και 25%
Κατά 20% ή ακόμη και 25% εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αυξήσει το επίδομα θέρμανσης, κάτι που θα σήμαινε πως η οικονομική ενίσχυση θα διαμορφωνόταν στα 0,192 ευρώ ή 0,20 ανά λίτρο πετρελαίου, αντίστοιχα, από 0,16 ευρώ που ήταν την προηγούμενη περίοδο.
Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται επίσης αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Έτσι, στόχος είναι να κατευθυνθούν μεγαλύτερα ποσά σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, που κατοικούν σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

Το καθεστώς της προηγούμενης περιόδους διάθεσης

Υπενθυμίζεται πως, με βάση το καθεστώς που ίσχυσε την προηγούμενη περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, δικαιούχοι επιδόματος ήταν οι πολίτες που το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο, το οποίο προσαυξανόταν κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το «πλαφόν» εισοδήματος ανερχόταν σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξανόταν κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.
Το επίδομα, το οποίο ανερχόταν σε 0,16 ευρώ ανά λίτρο, χορηγείτο σε άγαμους (ή σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει ή διαζευγμένους) για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.
Η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης οριζόταν ανά κλιματική ζώνη.
Έτσι, για παράδειγμα, η ανώτατη κατανάλωση ήταν 25 λίτρα ανά τετραγωνικό, για την Α κλιματική ζώνη.
Στην εν λόγω ζώνη περιλαμβάνονται οι πιο ψυχρές περιοχές της χώρας, δηλαδή οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης