Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο του 2019 - Στις 51,4 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο του 2019 - Στις 51,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/9) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,4 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή πτώση στις 50,2 μονάδες.
Οι υποδείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή και τις συνολικές νέες παραγγελίες του κλάδου σημείωσαν αμφότεροι επέκταση, κυρίως λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές κατέγραψαν οριακή πτώση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε σχετικά υποτονική, εν μέσω ανησυχιών για τη μελλοντική κατάσταση στο εμπόριο.
«Η ανάκαμψη στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνα τον Σεπτέμβριο επωφελήθηκε κυρίως από τις προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας ζήτησης», τόνισε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσωεων της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, διευκρινίζοντας ότι «οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις εξαγωγές, το κόστος παραγωγής και την αισιοδοξία των επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης