Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Δεν καταργείται κανένα επίδομα, έρχονται νέα - Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μιχαηλίδου: Δεν καταργείται κανένα επίδομα, έρχονται νέα - Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Από 1/1/2020 το επίδομα γέννας
«Κανένα επίδομα δεν καταργείται», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Η ίδια, κάνοντας αναφορά στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, υπογράμμισε πως  «κάναμε ενδελεχή χαρτογράφηση» αυτών «με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος».
Για την οικογένεια
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που αφορούν την οικογένεια, μίλησε για επίδομα γέννας, ύψους 2000 ευρώ σε κάθε οικογένεια από την 1η Ιανουαρίου 2020, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι από μόνα τους ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες.
Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους», που όμως «μπαίνουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης του δημογραφικού και της πολιτικής ενίσχυσης αυτού που έρχονται μαζί με το αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση  ΦΠΑ στα βρεφικά είδη και την ενίσχυση των Vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης».
Επεσήμανε ότι για αρχή δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια, όμως εξετάζεται να μην δίνεται το επίδομα γέννας των 2000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα, προσθέτοντας πως «το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει».
 Προνοιακά κοινωνικά επιδόματα - Υιοθεσίες
Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου.
Η ίδια ανέφερε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή των επιδομάτων.
Για το θέμα των υιοθεσιών η υφυπουργός , αφού ανέφερε ότι το πρόβλημα των υιοθεσιών που ταλανίζει χρόνια τη χώρα και τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.
«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη.
Η αλήθεια είναι ότι προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Η ρυθμιστική πλευρά ήταν στη σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χρειάζονται μελέτη κάποιες ρυθμίσεις , προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης