Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: Η ΝΔ παίρνει στα χέρια της την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος

Καλαφάτης: Η ΝΔ παίρνει στα χέρια της την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος
"Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα πιάνουμε δουλειά για να κάνουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές, πιο φωτεινές τις πόλεις και τα χωριά μας", τονίζει ο Στ. Καλαφάτης
«Η Νέα Δημοκρατία παίρνει στα χέρια της την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής» τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης, σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, υπογραμμίζει ότι «Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα πιάνουμε δουλειά για να κάνουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές, πιο φωτεινές τις πόλεις και τα χωριά μας.
Να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο».
 Ακολουθεί το άρθρο του Στ. Καλαφάτη:
«Κάποτε οι άνθρωποι τρομάζαμε από φαντασιακές βουτιές σε μια αιφνίδια καταστροφή του Πλανήτη που μπορεί να ερχόταν από απροσδιόριστη αιτία.
Σήμερα, ξέρουμε ότι ο Πλανήτης πράγματι καταστρέφεται, όχι αιφνίδια, αλλά σταδιακά και όχι από άγνωστες, αλλά από καλά γνωστές αιτίες, τις οποίες οι ίδιοι προκαλούμε.
Ξέρουμε ακόμη πως ώσπου να φτάσουμε στο τέλος, θα αντιμετωπίζουμε σοβαρές επιπτώσεις, που θα γίνονται ολοένα και πιο δραματικές. Ξέρουμε κι’ ότι από αυτές τις επιπτώσεις, εξαρτάται η πορεία της Πατρίδας μας στα επόμενα χρόνια.  
Αναμφίβολα η ανάσχεση του εφιαλτικού αυτού φαινομένου απαιτεί παγκόσμια σύμπραξη.
Μπορούμε, όμως, αντί να συνθηματολογούμε και να αοριστολογούμε, να πιάσουμε δουλειά για να βγούμε στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Μπορούμε, προπάντων, να μπολιάσουμε όλες τις πολιτικές μας, σε όλους τους τομείς, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.  
Να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση πλημμυρών και πυρκαγιών.
Στην αποκατάσταση δασικών εκτάσεων που καταστρέφονται.
Στον περιορισμό των ρυπογόνων εστιών, της ατμοσφαιρικής και της θαλάσσιας ρύπανσης.
Στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Αλλά και στην ανάπτυξη του πράσινου στις πόλεις μας.
Κεντρική διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών οφείλουμε να δράσουμε χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση.
Το σύνθημα έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγγέλλοντας το σχεδιασμό μιας νέας εθνικής στρατηγικής για το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα.
Με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, την ανακύκλωση απορριμμάτων, την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Έμπρακτο βήμα συνιστά και η κατάρτιση, με τη σύμπραξη ευρωπαϊκών χωρών, μεγάλου επενδυτικού σχεδίου “πράσινης ανάπτυξης”, που θα εκτείνεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ηλεκτροκίνηση.
Η απόφαση είναι κοινή, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Η Νέα Δημοκρατία παίρνει στα χέρια της την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα πιάνουμε δουλειά για να κάνουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές, πιο φωτεινές τις πόλεις και τα χωριά μας.
Να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
Και να περάσουμε την Πατρίδα μας από τα πρότυπα προς αποφυγή, στα πρότυπα προς αντιγραφή. Έτσι, όπως υπαγορεύει η ιστορία μας και όπως πράγματι μπορούμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης