Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Delta AirLines: Αγόρασε αντί 1,9 δισεκ. δολαρίων το 20% της LATAM

tags :
Delta AirLines: Αγόρασε αντί 1,9 δισεκ. δολαρίων το 20% της LATAM
Η κίνηση της Delta είναι ενδεικτική της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί στο εξωτερικό μέσω κοινών επιχειρήσεων ή μειοψηφικών μεριδίων με άλλους μεταφορείς
Η Delta Air Lines επεκτείνει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική αγοράζοντας αντί 1,9 δισεκ. δολάρια το 20% της LATAM, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να αυξήσει την παρουσία και τα έσοδά της στην περιοχή.
Η κίνηση της Delta είναι ενδεικτική της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί στο εξωτερικό μέσω κοινών επιχειρήσεων ή μειοψηφικών μεριδίων με άλλους μεταφορείς.
Οι κανόνες περί ιδιοκτησίας ξένων εταιρειών εμποδίζουν τις αεροπορικές εταιρείες να αγοράζουν ξένους μεταφορείς εντελώς, επομένως οι αεροπορικές εταιρείες στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε μερίδια μειοψηφίας και κοινοπραξίες
για να αποκτήσουν μεγαλύτερο εκτόπισμα σε άλλες αγορές.
Η Delta δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συμμετοχή της, ποσοστού 9%, στον βραζιλιάνιο αερομεταφορέα Gol, που ανταγωνίζεται την LATAM στη Βραζιλία.
Η LATAM προσφέρει υπηρεσίες μεταξύ μεγάλων πόλεων στη Νότια Αμερική και τις Η.Π.Α., όπως και εντός της Χιλής, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Περού, της Αργεντινής και του Ισημερινού.
Η LATAM θα εγκαταλείψει τη συμμαχία OneWorld, αλλά δεν έγινε σαφές εάν θα προσχωρήσει στην SkyTeam, την ομάδα που περιλαμβάνει τη Delta και τους συνεργάτες της.
Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στη Χιλή, όπου εδρεύει η LATAM, θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμμετοχή της Delta.
Τα τελευταία χρόνια, η Delta έχει επεκτείνει σταθερά την ιδιοκτησία και τις σχέσεις της με άλλους διεθνείς μεταφορείς. Έχει αυξήσει το μερίδιό της στην Korean Air στο 9,2%, ανακοίνωσε μια κοινοπραξία με την καναδική αεροπορική εταιρεία WestJet και αύξησε την κυριότητά της στην Aeromexico, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Μεξικό στο 49%.
Εκτός από την αγορά του 20% του LATAM για 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, η Delta θα δαπανήσει επιπλέον 350 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο της συμφωνίας προκειμένου να αποκτήσει τέσσερα αεροπλάνα Airbus A350, ενώ θα αναλάβει τη δέσμευση της LATAM να αγοράσει 10 ακόμη αεροσκάφη A350 μεταξύ 2020 και 2025.
Η Delta αναμένει ότι η επένδυση θα αυξήσει τα κέρδη της σημαντικά τα επόμενα δύο χρόνια.
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LATAM Enrique Cueto Plaza δήλωσε ότι "αυτή η συμμαχία με τη Delta ενισχύει την εταιρεία μας και ενισχύει την ηγεσία μας στη Λατινική Αμερική παρέχοντας την καλύτερη σύνδεση μέσω των ιδιαίτερα συμπληρωματικών δικτύων διαδρομής μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης