Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αφγανιστάν: Νέα προειδοποίηση εξέδωσαν οι Ταλιμπάν ενόψει των προεδρικών εκλογών

tags :
Αφγανιστάν: Νέα προειδοποίηση εξέδωσαν οι Ταλιμπάν ενόψει των προεδρικών εκλογών
Νέα προειδοποίηση εξέδωσαν οι Ταλιμπάν ενόψει των προεδρικών εκλογών - Οι αρχές της Καμπούλ απαγόρευσαν την είσοδο φορτηγών στην πόλη
Η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, άρχισε σήμερα (26/9)  τις ετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, με τους Ταλιμπάν να έχουν απειλήσει να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων, απαγορεύοντας την είσοδο στην πόλη σε όλα τα φορτηγά.
«Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν λάβει εντολή να εμποδίζουν την είσοδο των φορτηγών και των ημιφορτηγών στην Καμπούλ από σήμερα στις 17:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) και μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν συχνά παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα για να εξαπολύσουν επιθέσεις. Σε μια από τις πιο πρόσφατες η έκρηξη σε ένα ημιοφορτηγό που οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων στο κέντρο της Καμπούλ στις 5 Σεπτεμβρίου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου συμπίπτει χρονικά με τη νέα προειδοποίηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι σήμερα ανακοίνωσαν ότι «μουτζαχεντίν σκοπεύουν να εμποδίσουν αυτή τη διαδικασία εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας και στοχοθετώντας εκλογικά κέντρα».
Οι Ταλιμπάν θεωρούν τις εκλογές συνωμοσία με στόχο «την εφαρμογή των στόχων των κατακτητών».
Για τον λόγο αυτό απηύθυναν «τελεσίγραφο» προς τους Αφγανούς, καλώντας τους «να κρατήσουν αποστάσεις από τα εκλογικά κέντρα».
Οι προεδρικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε ένα κλίμα βίας. Κύμα επιθέσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2018 είχε προκαλέσει τον θάνατο 65 ανθρώπων σε όλο το Αφγανιστάν, ενώ και οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές αμαυρώθηκαν από πολλές αιματηρές επιθέσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης