Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εργασίες για ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων από τον δήμο Αθηναίων

Εργασίες για ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων από τον δήμο Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: «Λίφτινγκ» στην πλατεία Εξαρχείων
Εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων πραγματοποιεί από το πρωί ο δήμος Αθηναίων.
Συνεργεία του, αξιοποιώντας το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού, προχώρησαν σε σειρά παρεμβάσεων που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ομορφαίνουν την πλατεία και την κάνουν πιο φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται όλες οι συναρμόδιες διευθύνσεις, στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδιασμού.
Ήδη έγιναν νέες φυτεύσεις, αλλά και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας. Αντικαταστάθηκαν οι λάμπες στις κολώνες και διορθώθηκαν οι ηλεκτρολογικές βλάβες, ενώ αντικαταστάθηκαν σπασμένα και φθαρμένα πλακάκια στο διάζωμα της πλατείας.
Βάφτηκαν τα παγκάκια, αλλά και οι στύλοι, ενώ αφαιρέθηκαν οι αφίσες.
Η πλατεία πλύθηκε με νερό και ειδικό υγρό σε όλη της την έκταση κι αφαιρέθηκαν κάποια μεγάλα αντικείμενα που υπήρχαν εδώ και καιρό εγκαταλειμμένα εκεί.
Επίσης, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε το άγαλμα που υπάρχει στην πλατεία.
Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, οι παρεμβάσεις για καθαριότητα, εμπλουτισμό του πρασίνου, περισσότερο φωτισμό κι ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αποκτούν πλέον μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορούν τόσο το κέντρο, όσο και όλες τις γειτονιές της πόλης.
«Κεντρικός στόχος είναι να αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο δήμος και να υπάρχει πάντοτε κοινός σχεδιασμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος» αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης