Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

Kaplan (Fed): Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Ο πρόεδρος της Dallas Fed τόνισε ότι εάν οι καταναλωτές στις ΗΠΑ παραμείνουν ισχυροί, δεν πρόκειται να σημειωθεί ύφεση
Στο γεγονός ότι οι πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες είναι μικρές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία «εύρθαυστη» περίοδο.
Ειδικότερα, ο κ. Kaplan δήλωσε ότι «η πακγόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται» και ότι «βρισκόμαστε σε αυτή την εύθραυστη περίοδο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η αμερικανική οικονομία μπορεί να περάσει από αυτήν την περίοδο χωρίς να σημειώσει κάποια ύφεση».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός πως ο μεταποιητικός κλάδος αποτελεί το αδύνατο σημείο της παγκόσμιας οικονομίας, οι πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες είναι σχετικά μικρές, εφόσον οι καταναλωτές στις ΗΠΑ παραμείνουν «ισχυροί».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Dallas Fed διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος ύφεσης είναι «σημαντικά υψηλότερος» σε χρονικό ορίζοντας δύο ετών, αναφέροντας παράλληλα ότι «η Fed διαθέτει περιορισμένα πυρομαχικά και οι προοπτικές της δημοσιονομικής πολιτικής δε μου φαίνονται τόσο υποσχόμενες αυτή τη στιγμή, δεδομένου του ποσού του δημόσιου χρέους».
Παράλληλα, ο κ. Kaplan τόνισε ότι θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει τα «πυρομαχικά» της κεντρικής τράπεζας «όταν έχει σημασία, ώστε να προλάβουμε μία σοβαρή ύφεση», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η τρέχουσα νομισματική πολιτική βρίσκεται στα όρια του να γίνει λίγο διευκολυντική».
Ο πρόεδρος της Dallas Fed δήλωσε ότι είναι «εντάξει« με το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων, για να καταλήξει λέγοντας ότι δε γνωρίζει εάν θα χρειαστούν περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων στο μέλλον, καθώς και ότι η τράπεζα «θα διατηρήσει ανοιχτό μυαλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης