Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης (υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Θρασύτατο ψέμα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Χατζηδάκης (υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Θρασύτατο ψέμα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ
Οι πελάτες της ΔΕΗ πληρώνουν την αδιαφορία του Τσίπρα υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης
Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί απέναντι στο θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι ένα θρασύτατο ψέμα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Χατζηδάκης υπογράμμισε πως την περασμένη άνοιξη ο ορκωτός λογιστής είχε θέσει θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας, κάτι που δεν έγινε στην έκθεση του Σεπτεμβρίου, κάτι που όπως είπε, αυτό οφείλεται στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ για τη σωτηρία της εταιρείας.
Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης, όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ δεν είναι βελτιωμένα το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τουναντίον οι πραγματικές ζημιές της εταιρείας είναι διπλάσιες.
«Οι πελάτες της ΔΕΗ πληρώνουν την αδιαφορία του κ. Τσίπρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική» είπε ο κ.Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΗ περιήλθε σε δεινή θέση λόγω των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, που δέχθηκε τη μείωση του μεριδίου της εταιρείας στην αγορά από 90% σε 50% και που εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών ανταγωνιστών της εταιρείας, υποχρέωσε τη ΔΕΗ σε δημοπρασίες ΝΟΔΕ, όπου η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να πουλάει σε τιμές κάτω του κόστους.
Όπως είπε, εξαιτίας αυτών των κινήσεων η ΔΕΗ υπέστη ζημία περίπου 600 εκ. ευρώ, αναφέροντας πως αυτό θα σταματήσει με νομοθετική πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης.
Παράλληλα ο κ.Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι σύντομα η ΔΕΗ θα ανακοινώσει την πολιτική της με έμφαση στους κακοπληρωτές που χρωστάνε πολλά χρήματα στην εταιρεία και θα γίνει διαχωρισμός από αυτούς που έχουν πραγματική αδυναμία.
Επιπλέον, τόνισε πως τα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων θα συνεχιστούν, όπως για παράδειγμα το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα υπάρξει επικαιροποίηση της πολιτικής της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών που έχουν ιδιώτες και επιχειρήσεις προς τη ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης