Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Το κραχ πλησιάζει... - O S&P 500 θα προσγειωθεί κάτω των 2.000 μονάδων

tags :
Phoenix Capital: Το κραχ πλησιάζει... - O S&P 500 θα προσγειωθεί κάτω των 2.000 μονάδων
Αντί για μια ανοδική πορεία, οι μετοχές στη Wall Street βυθίζονται και μπορούν να πέσουν και κάτω από τις 2000 μονάδες
Η χθεσινή (24/9) κίνηση των μετοχών είναι ενδεικτική της δυσμενούς πορείας του επόμενου χρονικού διαστήματος για τον δείκτη S&P 500, υποστηρίζει η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital. 
Ο δείκτης S&P 500 φλερτάρει με την ισχυρή αντίσταση στις 3.020 μονάδες, όπως δείχνει η κόκκινη γραμμή στο Γράφημα 1,  και παράλληλα φαίνεται πως έχει διασπάσει βάση της τεχνικής ανάλυσης το «τρίγωνο bearish» στο οποίο κινήθηκε τον τελευταίο μήνα, (μπλε τρίγωνο).


Όπως επισημαίνει η Phoenix Capital, αυτά είναι άσχημα νέα για τις αγορές, καθώς είχαν λόγο και αιτία να κυμανθούν σε νέα ύψη μετά την παροχή ρευστότητας από τη Fed και την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα, με την επερχόμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών τον Οκτώβριο του '19, για την επανέναρξη των συνομιλιών.
Ωστόσο αυτό δεν συνέβη και αντ’ αυτού οι μετοχές ακολούθησαν αντίθετη πορεία και οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τις αγορές.
Και αυτό το επιβεβαιώνει και η πορεία των μετοχών-γκανιάν της Wall Street όπως οι Netflix, Wayfair και Tesla που δείχνουν πως η αγορά θα μπορούσε να κατακρημνιστεί ακόμη και κάτω από τις 2.500 μονάδες, (Γράφημα 2), σημειώνεται ότι στις 22:31 ώρα Ελλάδος σήμερα 25/9, ο δείκτης ήταν στις 2.980 μονάδες.


Ωστόσο αυτό δεν είναι το χειρότερο σενάριο καθώς οι κάποιοι πολύ σημαντικοί δείκτες για την πορεία της οικονομίας προμηνύουν μεγαλύτερες απώλειες.
Ο δείκτης FedEx, των εμπορικών μεταφορών δείχνει ότι οι μετοχές μπορούν να πέσουν στις 2.400 μονάδες, ενώ η πορεία της τιμής του Χαλκού και των αποδόσεων των κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ, υποδεικνύουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να βυθιστεί ακόμη και κάτω από τις 2000 μονάδες, γεγονός ενδεικτικό του κραχ που έρχεται, (Γράφημα 3).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης