Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Επαναλαμβάνεται το ψέμα ότι «4,5 χρόνια στο Σύστημα Υγείας δεν έγινε τίποτα»

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Επαναλαμβάνεται το ψέμα ότι «4,5 χρόνια στο Σύστημα Υγείας δεν έγινε τίποτα»
Ξανθός: Επαναλαμβάνεται με την ίδια θρασύτητα το θεμελιώδες ψέμα ότι «4,5 χρόνια στο Σύστημα Υγείας δεν έγινε τίποτα»
Το ότι επαναλαμβάνει «με την ίδια θρασύτητα το θεμελιώδες ψέμα ότι "4,5 χρόνια στο Σύστημα Υγείας δεν έγινε τίποτα"» και το ότι «το ΕΣΥ είναι στο έλεος του Θεού», κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Κικίλια στον ANT1.
Στη δήλωσή του, ο κ. Ξανθός κάνει λόγο για «επικοινωνιακό "θόρυβο" χωρίς καμία αξιοπιστία», γιατί, όπως τονίζει, «όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ξέρουν ότι για πρώτη φορά μέσα στην κρίση έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μαζικές προσλήψεις προσωπικού, βελτιώθηκαν οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός στα περισσότερα νοσοκομεία, ενισχύθηκαν οι δημόσιες δαπάνες υγείας, ήταν εγγυημένη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις».
Ως προς την καθυστέρηση των κρίσεων για την πρόσληψη γιατρών ΕΣΥ, καλεί τον υπουργό να διορίσει τους 174 μόνιμους γιατρούς για τα ΤΕΠ που «έχει ολοκληρωθεί η επιλογή τους από τα αρμόδια Συμβούλια της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττική, Πειραιάς, νησιά Αιγαίου) και περιμένουν την υπογραφή του στο υπουργείο και ας αφήσει κατά μέρος την υποκρισία για την υπαρκτή ταλαιπωρία των ασθενών στην εφημερία των μεγάλων νοσοκομείων».
Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «3 μήνες τώρα ο κ. Κικίλιας δεν έχει διορίσει ούτε ένα γιατρό (μόνιμο ή επικουρικό) στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και δεν έχει σχεδιάσει ούτε μία πρόσληψη προσωπικού στο ΕΣΥ» και ότι «απλώς ανακοινώνει ένα μέρος από τις προσλήψεις που έχει δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2019 με βάση τον κανόνα 1:1 (προσλήψεις/αποχωρήσεις) που η ΝΔ θέλει να καταργήσει».
Για την ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 30% τις διαθέσιμες κλίνες, ενώ για το ζήτημα των εμβολιασμών, «στο οποίο δίνει -και σωστά - έμφαση ο νέος υπουργός», ο κ. Ξανθός υπογραμμίζει ότι το 2018 σημειώθηκε «η μεγαλύτερη από ποτέ εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για τη γρίπη (σχεδόν 2 εκατομμύρια εμβόλια διατέθηκαν στην αγορά) και υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των εμβολιασθέντων υγειονομικών στο ΕΣΥ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης