Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων κατέφθασε στην Βενεζουέλα

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων κατέφθασε στην Βενεζουέλα
Σκοπός της επίσκεψης των Ρώσων στρατιωτικών η συντήρηση και οι επισκευές στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, που έχει η Βενεζουέλα στον πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία
Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υποδέχεται τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Nicolas Maduro, δημοσιεύματα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, επιβεβαιώνουν πως ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων έφθασε στην πρωτεύουσα Καράκας της Βενεζουέλας.
Το ρωσικό πρακτορείο επικαλείται διάφορες πηγές, μία εκ των οποίων προέβη στην παραπάνω επιβεβαίωση, χωρίς να διευκρινίζει ποιος είναι ο αριθμός τους, ούτε πότε συγκεκριμένα έφθασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Άλλη πηγή διευκρινίζει ότι σκοπός της επίσκεψης των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων είναι η συντήρηση και επισκευές στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, που έχει αποκτήσει η Βενεζουέλα στον πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας τις οποίες έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.
Χθες σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightradar24 και παρατηρητές της Βενεζουέλας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Il-62 βρίσκεται στο Καράκας, το οποίο έφθασε στις 21 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax, στην Βενεζουέλα αφίχθη και ένα ρωσικό μεταγωγικό ρωσικό αεροσκάφος An124-100 «Ruslan».
Τον Ιούλιο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Riabkov είχε δηλώσει ότι στην Βενεζουέλα σχεδόν δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι μπορούν να αφιχθούν νέοι εμπειρογνώμονες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro στην Μόσχα, επεσήμανε ότι η προμήθεια εξαρτημάτων κι η δημιουργία κέντρων συντήρησης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ρωσία όσον αφορά εξοπλισμούς που έχει αγοράσει παλιότερα η Βενεζουέλα, πραγματοποιείται με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης