Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Την 1η Οκτωβρίου αναρτώνται στον ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά των συντάξεων

Βρούτσης: Την 1η Οκτωβρίου αναρτώνται στον ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά των συντάξεων
Εντός του Σεπτεμβρίου η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας είπε ο υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι την 1η Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στον ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά των συντάξεων διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
«Τα εκκαθαριστικά είναι έτοιμα και θα βγουν, για να μην πέσει το σύστημα, την 1η Οκτωβρίου θα εμφανιστούν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βρούτσης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα καταβληθούν οι συντάξεις χηρείας.
«Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά θα γίνει αυτόν τον μήνα.
65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα.
Σεπτέμβρη πληρώνεται η αύξηση του 50% ως το 70%, όσο ήταν και η δέσμευσή μας.
Τα αναδρομικά θα δοθούν τον επόμενο μήνα.
Όσες είναι στο δημόσιο θα τη δουν αυτόνομα στο βιβλιάριο τους, όσες είναι στο ΙΚΑ θα δουν δύο καταβολές» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος σχετικά με τις 120 δόσεις, τόνισε ότι «είναι η πιο ελκυστική ρύθμιση που υπήρξε ποτέ».
«Καλούμε όλο τον κόσμο να μπει, είναι η τελευταία, αλλιώς μετά θα ακολουθήσουμε την άλλη ρύθμιση, των 12 δόσεων.
Την αυστηρή διαδικασία του ΚΕΔΕ.
Πρέπει να περιφρουρήσουμε τα έσοδα του δημοσίου.
Όσοι χρωστούν και δεν πληρώνουν, για να πάρουν σύνταξη κάποιοι και για να πληρωθούν κάποιοι άλλοι, κάποιος πρέπει να πληρώσει» είπε ο κ.Βρούτσης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε μια τρύπα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
«Βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, διότι άνοιξε τον Μάιο του 2019, απρόσμενα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία μία διάταξη που είχα φέρει το 2014, την κράτησε 4,5 χρόνια, την άλλαξε παραμονές των εκλογών και άφησε τρύπα 200 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Η γενική διευθύντρια του Κέντρου Είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών με ενημέρωσε, ήρθε κατευθείαν και μου είπε αλλάξτε τη τώρα» ανέφερε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης