Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Wall δεν πρέπει να ανησυχεί για την παραπομπή Trump - Τι συνέβη με Nixon, Clinton

Η Wall δεν πρέπει να ανησυχεί για την παραπομπή Trump - Τι συνέβη με Nixon, Clinton
Η αβεβαιότητα κατέκλεισε τις αγορές, ωστόσο οι επενδυτές υπογραμμίζουν ότι κυρίαρχο θέμα παραμένει η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας
Η έρευνα που εκκίνησαν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για πιθανή παραπομπή σχετικά με την Ουκρανία, προκάλεσε νευρικότητα στη Wall Street.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές δεν πρέπει να ανησυχούν.
Ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall έκλεισε με πτώση 0,84% στον απόηχο των ανακοινώσεων της Nancy Pelosi.
Η αβεβαιότητα κατέκλεισε τις αγορές, ωστόσο οι επενδυτές υπογραμμίζουν ότι κυρίαρχο θέμα παραμένει η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Την ίδια ώρα, η καθαίρεση Trump μοιάζει απίθανη, από τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.
Το 1974, όταν ο πρόεδρος Richard Nixon απειλήθηκε με καθαίρεση λόγω του σκανδάλου Watergate, η Wall Street και το δολάριο δέχθηκαν πιέσεις για μήνες, μέχρι που τελικά ο πρόεδρος Nixon οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ωστόσο, το volatility στις αγορές οφειλόταν και στην απόφαση του Nixon το 1971 να καταργήσει τη μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό, καθώς και στην ύφεση που ακολούθησε το σοκ στην αγορά πετρελαίου το 1973, σύμφωνα με την JP Morgan.
Image
Όσον αφορά την περίπτωση του Bill Clinton, ο S&P 500 είχε καταγράψει απώλειες 10% κατά τη διάρκεια των 11 ημερών έως την 8η Οκτωβρίου 1998.
Ωστόσο ο δείκτης ανέκαμψε έως τις 21 Οκτωβρίου και τελικά έκλεισε το 1998 με ετήσια άνοδο 27%!
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης