Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την εσωστρέφεια – Βγαίνει από την απομόνωση μετά από 10 χρόνια κρίσης

Δένδιας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την εσωστρέφεια – Βγαίνει από την απομόνωση μετά από 10 χρόνια κρίσης
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμμετείχε στην τετραμερή συνάντηση Ελλάδας - Βουλγαρίας - Κροατίας - Ρουμανίας
Την θέση ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω την εσωστρέφεια και ύστερα από 10 χρόνια κρίσης βγαίνει από την απομόνωση διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας ύστερα από την τετραμερή συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων και η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας ενώ συζητήθηκαν και τα ειδικά θέματα που δημιουργεί η διεύρυνση σχετικά με Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.
«Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα να μπορούν οι υπουργοί Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών να μιλάνε μεταξύ τους.
Καταλήγουμε σε κοινές θέσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και την κοινή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ.Δένδιας, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα αφήνει πίσω την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιέλθει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν ενεργητικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
«Η Ελλάδα, έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, βγαίνει ξανά από την απομόνωση - που η κρίση την οδήγησε - με αυτοπεποίθηση στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στον κόσμο», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Ο κ.Δένδιας είχε συνάντηση με την ομόλογό του από τη Νορβηγία, με την οποία και συζήτησε το θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για οικονομική συνεργασία.
Μάλιστα διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Νορβηγία για την Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν θετικά την οικονομική και πολιτική σταθερότητα που χαρακτηρίζει πλέον τη χώρα μας.
Ενδεικτικά ανέφεραν πως ορισμένα νορβηγικά funds που χαρακτηρίζονται ως «συντηρητικά», υπό την έννοια ότι επιδιώκουν επενδύσεις χαμηλού ρίσκου, διερευνούν ήδη επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.
Όσον αφορά την συνάντηση με τον Λίβυο ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη και τις προεκτάσεις της σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας, τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό τομέα.
Σήμερα Τετάρτη 25/9 ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP) και αμέσως μετά στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan.
Ακολούθως θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης