Άμυνα – Διπλωματία

Υεμένη: Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι

tags :
Υεμένη: Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι
Υεμένη: Δεκαέξι νεκροί από αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι
Αεροπορικά πλήγματα, τα οποία αποδίδονται στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι στην υπό τον έλεγχο των Χούτι επαρχία Ντάλε της Υεμένης, σύμφωνα με δύο κατοίκους και το δίκτυο al-Masirah TV, το οποίο διαχειρίζονται οι Χούτι.
Πριν από τέσσερις ημέρες οι Χούτι, μια οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν, δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία αν ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, που θέτει στο στόχαστρο την Υεμένη, πράξει το ίδιο.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που προκάλεσαν αρχικά τη μείωση της παραγωγής του βασιλείου στο μισό.
Η Ουάσινγκτον και το Ριάντ επιρρίπτουν στο Ιράν την ευθύνη για την επίθεση.
Το δίκτυο al-Masirah TV, το οποίο διαχειρίζονται οι Χούτι, ανέφερε πως 16 άνθρωποι σε ένα κτίριο --ανάμεσά τους και επτά παιδιά-- σκοτώθηκαν από πλήγματα που πραγματοποίησε ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά του συνασπισμού.
Η Σαουδική Αραβία ηγείται ενός συνασπισμού, ο οποίος επενέβη το 2015 προκειμένου να αποκαταστήσει την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, τον οποίο εκδίωξαν από την εξουσία στην πρωτεύουσα Σανάα οι Χούτι στα τέλη του 2014.
Έχει πραγματοποιήσει πολλά αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές των Χούτι.
Δύο κάτοικοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στην Κατάμπα, μια πόλη που βρίσκεται στην κύρια διαδρομή βορρά-νότου ανάμεσα στην υπό τον έλεγχο των Χούτι Σανάα και τη νότια πόλη λιμάνι Άντεν.
Το Άντεν είναι θεωρητικά η προσωρινή έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, αλλά οι αυτονομιστές του νότου έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη τον περασμένο μήνα.
Η βία από αμφότερες τις πλευρές έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει οδηγήσει εκατομμύρια στο χείλος του λιμού.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, εννέα άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν όταν βομβαρδισμοί προερχόμενοι από περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι έπληξαν το σπίτι τους νότια της μεγάλης πόλης λιμάνι Χοντέιντα, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Ρόιτερ.
Η ιατρική ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα ανέφερε πως οκτώ γυναίκες και ένα παιδί έγιναν δεκτοί σε ένα από τα νοσοκομεία τους που βρίσκεται εκεί κοντά έπειτα από τον βομβαρδισμό εκείνης της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης