Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Περάσαμε τον κάβο» - Ικανοποίηση για την έκθεση της Εrnst & Υoung

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Περάσαμε τον κάβο» - Ικανοποίηση για την έκθεση της Εrnst & Υoung
Απολιγνιτοποίηση έως το 2028, υποσχέθηκε ο υπ. Ενέργειας
Την ικανοποίησή του για την έκθεση του ορκωτού λογιστή της ΔΕΗ που επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση έχει αποφύγει τη χρεωκοπία εξέφρασε ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά την έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου της ΔΕΗ.
«Η προσπάθειά μας συνεχίζεται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας» είπε ο κ. Χατζηδάκης και απαρίθμησε το ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων εξυγίανσης της ΔΕΗ που περιλαμβάνει:

- Απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρισμού
- Τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
- Νομοθετική παρέμβαση για να απαλλαγεί η ΔΕΗ από το νόμο περί ΔΕΚΟ
- Νέο business plan προσαρμοσμένο στην απολιγνιτοποίηση
- Άνοιγμα της ΔΕΗ στις ΑΠΕ.

Η προσπάθεια ανάταξης της ΔΕΗ είπε ο κ. Χατζηδάκης γίνεται με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. «Περάσαμε τον κάβο, προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία και σοβαρότητα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δηλώση του πρωθυπουργού από την Νέα Υόρκη περί της μηδενικής χρήση άνθρακα έως το 2028 ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι προφανώς και η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε σε συννενόηση με το υπουργείο το οποίο εκπονεί το νέο ΕΣΕΚ που θα διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και την τήρηση των υποχρεώσεων της στη διεθνή κοινότητα, ενώ θα συνοδεύεται από ολοκληρώμενο πακέτο μέτρων με χρηματοδότηση από την ΕΕ για τις τοπικές κοινωνίες Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης