Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Εθνική και Eurobank κράτησε το θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Εθνική και Eurobank κράτησε το θετικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιάζει, αλλά όσο ανεβαίνει καλό μας κάνει. Βέβαια δεν σπάει κρίσιμες αντιστάσεις, αλλά ούτε και στηρίξεις. Ουσιαστικά κάνει μία συσσώρευση σχετικά κοντά στα υψηλά έτους και περιμένει. Ο τζίρος δε μας ικανοποιεί και αυτό δείχνει πως οι συμμετέχοντες αυτήν την περίοδο δεν είναι και πολλοί.

Η Εθνική ξεχώρισε με τα νέα υψηλά 13 μηνών που έγραψε και μένει να δούμε την κίνησή της από αυτό το σημείο που το είχε ως τελευταία κορυφή τον Αύγουστο του 2018 πριν ξεκινήσει η μεγάλη υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών.

Η Eurobank επίσης είχε εξαιρετική εικόνα, αλλά μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Με δυνατούς όγκους κινείται κοντά στα πρόσφατα υψηλά της και τη μετοχή την προσέχουν αρκετά. Η Πειραιώς στις δημοπρασίες έκλεισε στα υψηλά ημέρας.

ΔΕΗ: Στάση αναμονής έδειξε το ταμπλό ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου που δημοσιεύονται σε λίγο. Αύριο θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έμειναν ανεκτέλεστα στην πλευρά των αγοραστών 30 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με οριακή άνοδο και σχετικά χαμηλότερο όγκο σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μαζεύεται ανοδικά από την οικογένεια και υπάρχουν πάλι τα γνωστά εδώ και καιρό σενάρια. Αύριο θα έχουμε σχετικό θέμα στο Bankingnews.

ΣΑΤΟ: Ακόμα πιο κάτω… Νέο limit down και τιμή πλέον 0,0240 ευρώ που δίνει αποτίμηση 1,5 εκατ. ευρώ

MODA BAGNO: Υποχώρησε 4,69% και έκλεισε στα 0,61 ευρώ αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο από την παρουσία της στο ταμπλό το τελευταίο διάστημα. Περιμένουμε να δούμε και εξάμηνο.

NEWSPHONE: Βγήκαν πωλητές και αυτό γίνεται όταν η μετοχή παραμένει καιρό χωρίς να έχει δώσει κίνηση. Η αγορά έκανε πάρτι τόσους μήνες και αυτή από την αρχή του έτους είναι με άνοδο κάτω από 2%. Στα 0,36 ευρώ και στο -8,63% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 10 εκατ. ευρώ. Αν συνεχιστεί η πτώση θα πρέπει να την προσέξουμε λίγο παραπάνω.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Η στήλη την έχει επιλέξει μόνο για το σενάριο της πώλησης του συγκροτήματος. Το αν το συγκρότημα πάει καλά φέτος, αν έχει απώλειες λόγω Thomas Cook, αν στα σταφύλια δε δώσουν καλούς βαθμούς ή όποιο άλλο μπορεί να σχετίζεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα δε μας απασχολεί. Θέλουμε να απασχολήσει τον αγοραστή ο οποίος θέλουμε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πάρει το Porto Carras.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Εδώ μας απασχολεί το θέμα του αν έχει έκθεση στην Thomas Cook. Πληροφορούμαστε λοιπόν πως ο όμιλος δεν έχει συνεργασία εδώ και χρόνια με την εν λόγω εταιρεία. Ο όμιλος έχει μακροχρόνια συνεργασία με την TUI, η οποία αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιό της σημαντικά μετά τις εξελίξεις.

Τώρα να πούμε και κάτι άλλο; Όποιος είχε συνεργασία με την Thomas Cook δεν μπορεί να μην ήξερε το πρόβλημα. Εδώ και χρόνια είχε κακό όνομα, αλλά κάποιοι ξενοδόχοι μάλλον ήθελαν να πάρουν το ρίσκο. Πληροφορίες από την Κρήτη αναφέρουν πως πολλοί ξενοδόχοι που δεν είχαν ανακαινίσει πρόσφατα τις μονάδες τους και δεν επιλέγονταν από καλούς tour operators «αναγκαστικά» έβαζαν την Thomas Cook.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με όγκο 3,5 χιλ. τεμάχια η μετοχή έχασε 4,63% αλλά βρίσκεται στα 1,03 ευρώ επομένως είναι μια χαρά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης