Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες απέλυσαν σχεδόν 60 χιλ. εργαζόμενους το 2019

tags :
Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες απέλυσαν σχεδόν 60 χιλ. εργαζόμενους το 2019
Τα αρνητικά επιτόκια και η επιβράδυνση της οικονομίας, οδηγούν τις τράπεζες σε περικοπές του κόστους, με τη γερμανική Commerzbank να είναι η επόμενη στη σχετική λίστα
Στις 60 χιλ. πλησιάζει ο αριθμός των απολύσεων στις τράπεζες της Ευρώπης κυρίως, από τις αρχές του 2019.
Τα αρνητικά επιτόκια και η επιβράδυνση της οικονομίας, οδηγούν τις τράπεζες σε περικοπές του κόστους, με τη γερμανική Commerzbank να είναι η επόμενη στη σχετική λίστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
H Commerzbank ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα σχέδιά της για την κατάργηση 4.300 θέσεων εργσίας, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.
Συνολικά οι απολύσεις σε τράπεζες το 2019 ανέρχονται σε 58.200, με το 90% των περικοπών  να καταγράφεται στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν την αδυναμία του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα, ο οποίος μαστίζεται από τον κατακερματισμό των τραπεζών, την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τα αρνητικά επιτόκια τα οποία έχουν επηρεάσει σημαντικά τις τράπεζες.
οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων απ΄πο την ΕΚΤ φέτος διαψεύστηκαν, με φόντο την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ -Κίνας.
Οι τράπεζες - κυρίως της Γερμανίας - οι οποίες εξαρτώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις εξαγωγές, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις περικοπές θέσεων εργασίας.
Η  Deutsche Bank σχεδιάζει να καταργήσει 18 χιλ. θέσεις εργασίας έως το 2022, ενώ χιλιάδες περικοπές αναμένονται σε Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία.
Το ενθαρρυντικό στοιχείο πάντως είναι ότι κάποιες τράπεζες, όπως η Commerzbank, σχεδιάζουν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης