Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Κίνδυνος, το νέο QE της ΕΚΤ να γυρίσει μπούμερανγκ και να επιβραδύνει την ανάπτυξη

tags :
ING: Κίνδυνος, το νέο QE της ΕΚΤ να γυρίσει μπούμερανγκ και να επιβραδύνει την ανάπτυξη
Ο πρόεδρος της ING εκτιμά ότι η τελευταία προσπάθεια της ΕΚΤ να δώσει ώθηση στην οικονομία ενδεχομένως να μην είναι αποτελεσματική
Την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα του νέο QE της ΕΚΤ εκφράζει ο πρόεδρος της ING επισημαίνοντας τον κίνδυνο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων να γυρίσει μπούμερανγκ και να επιβραδύνει τον ρυθμό της ανάπτυξης.
Ειδικότερα, ο Hans Wijers υποστήριξε «δεν είμαστε σίγουροι ότι οι τελευταίες προσπάθειες της ΕΚΤ θα έχουν την απαιτούμενη επίδραση...
Η εντύπωση μας ότι χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο αυτή τη στιγμή, πιθανό οι αρνητικές επιπτώσεις να υπερέχουν των θετικών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η νομισματική πολιτική έχει τους περιορισμούς της και δεν αναμένουμε ότι αυτή η παρέμβαση θα δημιουργήσει νέες επενδύσεις ή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κατανάλωσης.
Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση της αβεβαιότητας όπου ο κόσμος αυξάνει τις αποταμιεύσεις του και σίγουρα δεν επενδύουν περισσότερα»
Με τη νομισματική πολιτική να φτάνει στα όρια της, η οικονομική αναδιάρθρωση και οι δημοσιονομικές πολιτικές -όπως η μείωση των φόρων και οι κυβερνητικές δαπάνες- είναι αυτά τα «εργαλεία» που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης