Θεοχάρης: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από την χρεοκοπία της Thomas Cook

Θεοχάρης: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από την χρεοκοπία της Thomas Cook
Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Σκιάθος «χτυπήθηκαν» άμεσα περισσότερο υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού
Την εκτίμηση ότι μακροπρόθεσμα το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τη χρεοκοπία της Thomas Cook θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ διατύπωσε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Θεοχάρης επεσήμανε ότι «υπάρχουν συμβόλαια και 7ετιας με την Thomas Cook».
«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα επόμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Όπως τόνισε, αυτά είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί, ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με τη βρετανική Thomas Cook, οι άμεσες ακυρώσεις και τι μπορούμε να κάνουμε.
«Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε.
Κληθείς να ονοματίσει τις περιοχές στην Ελλάδα που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «οι περιοχές που είχαν το πιο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως».
«Στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS