Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul: Ο Trump οφείλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Σ. Αραβία

Ron Paul: Ο Trump οφείλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Σ. Αραβία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται απρόθυμος να «υποκύψει» σε όσους τον πιέζουν να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν
Ο πρόεδρος Trump αξίζει συγχαρητήρια καθώς αντιστέκεται στις κραυγές πολέμου από τους νεοσυντηρητικούς όπως ο γερουσιαστής Lindsey Graham και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε δύο εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει ο πρώην γερουσιαστής Ron Paul σε άρθρο του.
Όπως τονίζει ο Pompeo ήταν πρόθυμος να κατηγορήσει το Ιράν επειδή θέλει πόλεμο με το Ιράν και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έναν τέτοιο πόλεμο είναι καλό γι 'αυτόν.
Έτσι, έφερε τον Αμερικανό σε δύσκολη θέση, καθώς δήλωσε δημοσίως ότι το Ιράν είναι ένοχο για τις επιθέσεις και ως εκ τούτου ξαφνικά οι επιλογές του προέδρου στα ΜΜΕ και στην Ουάσιγκτον περιορίστηκαν στον "τρόπο τιμωρίας του Ιράν".
Μια εβδομάδα έχει περάσει από την επίθεση και η βιασύνη του Pompeo για την κρίση έχει αποδειχθεί ότι ήταν κάτι εξαιρετικά απλό: πολεμική προπαγάνδα.
Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ποιος ξεκίνησε την επίθεση.
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβε αμέσως την ευθύνη και το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν λέει ψέματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Ο Trump κατανοεί πιθανώς ότι ένας πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράν θα οδηγήσει στην ανατροπή του.
Ποιος ξέρει, ίσως αυτό ακριβώς να θέλουν οι πιο «κοντινοί» σύμβουλοί του.
Αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup μόλις τον περασμένο μήνα, μόνο το 18% των Αμερικανών ήταν υπέρ της στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν.
Το 70% των Αμερικανών - συμπεριλαμβανομένου του 72% των Ρεπουμπλικανών - θέλει ο πρόεδρος να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.
Το Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε επίθεση στην επικράτειά του θα προκαλέσει έναν πλήρη πόλεμο.
Η Μέση Ανατολή θα κατακλύζεται από φλόγες και η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα.
Ξαφνικά θα δούμε Δημοκρατικούς αμφισβητίες που προσποιούνται ότι είναι αντιπολεμικοί!
Το μήνυμα προς τον Trump είναι αρκετά σαφές - ο πόλεμος με το Ιράν θα ήταν βαθιά αντιδημοφιλής - και φαίνεται σαφές ότι καταλαβαίνει το μήνυμα.
Μόλις λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν, ο Trump αναγκάστηκε να «μαζέψει» την επιθετικότητα του Pompeo.
Όταν ρωτήθηκε για πόλεμο με το Ιράν, ο Trump είπε: "Θέλω πόλεμο; Δεν θέλω πόλεμο με κανέναν".
Δυστυχώς, με την πίεση στον Trump για να «κάνει κάτι» ακόμα και εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κρύβεται πίσω από την επίθεση, υπάρχουν δύο κίνδυνοι.
Την Παρασκευή (20/9), ο Trump ανακοίνωσε ακόμα περισσότερες κυρώσεις ενάντια Ιράν, αφήνοντας πολλούς από εμάς να αναρωτηθούμε τι είναι πιθανόν να αφορούν.
Ανέφερε επίσης ότι η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία έχει «αμυντικό χαρακτήρα».
 Γιατί πρέπει να αποστέλλεται ο στρατός για να «υπερασπιστεί» μία από τις πλουσιότερες και πιο κατασταλτικές χώρες στη γη;
Είναι δύσκολο να δούμε πώς η τοποθέτηση Αμερικανών στρατιωτών σε μια ζώνη πολέμου για να υπερασπιστούν τη Σαουδική Αραβία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να κάνει την Αμερική ξανά μεγάλη.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα συμφωνούσαν.
Ο Trump θα πρέπει να ακυρώσει αμέσως τη διαταγή για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία και να αποσύρει και όσα στρατεύματα βρίσκονται, ήδη, στη χώρα.
Τότε οι Σαουδάραβες θα καταλάβαιναν ότι πρέπει να τερματίσουν την επιθετικότητά τους εναντίον της Υεμένης.
Το να προσπαθήσει ο Trump να «γοητεύσει» τους νεοσυντηρητικούς είναι ανώφελο, καθώς αυτή δεν ικανοποιούνται έως ότου  υπάρξει πόλεμος.
Μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi και ενός καταστροφικού τετραετούς Σαουδαραβικού πολέμου στην Υεμένη, κανένας Αμερικανός πολιτικός δεν έχει πλέον τη διάθεση να υπερασπιστεί τη Σαουδική Αραβία.
Ο Trump θα ήταν καλό να προσέχεις: είναι πάντα επικίνδυνο να ρισκάρεις την επιβίωσή σου, όταν η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι γύρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης