Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έκθεση 22 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της Thomas Cook έχει η Τρ. Πειραιώς - Στον αέρα οι επενδύσεις της TCHI στην Ελλάδα

tags :
Έκθεση 22 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της Thomas Cook έχει η Τρ. Πειραιώς - Στον αέρα οι επενδύσεις της TCHI στην Ελλάδα
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ στον τουριστικό κλάδο
Μια μικρή έκθεση, ύψους μόλις 22 εκατ. ευρώ, σε σύνολο χαρτοφυλακίου δανειοδοτήσεων στον τουριστικό κλάδο ύψους 2 δισ. ευρώ, έχει η Τράπεζα Πειραιώς σε θυγατρική της πτωχευμένης πλέον Thomas Cook.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στα τέλη του 2018 η Τρ. Πειραιώς υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ με την Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), η οποία αποτελεί joint venture μεταξύ της Thomas Cook plc και της LMEY Investments.
Από τη γραμμή αυτή της πίστωσης έχουν εκταμιευτεί μέχρι στιγμής μόλις τα 22 εκατ. ευρώ, για τα οποία μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως καλυμμένη με ενέχειρα τις συμμετοχές των δύο εταιρειών, αλλά και με προσημειώσεις τα ακίνητα των ξενοδοχείων σε Ρόδο και Κρήτη.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η κύρια Τράπεζα της TCHI στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση που παρείχε θα χρησιμοποιείτο για νέες επενδύσεις στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο.
Το joint venture της Thomas Cook και της LMEY ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 με στόχο την επέκταση στον κλάδο των ιδιόκτητων ξενοδοχείων στους δύο βασικούς προορισμούς της Thomas Cook, την Ισπανία και την Ελλάδα.
Το χαρτοφυλάκιο της TCHI στην Ελλάδα περιλαμβάνει δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη υπό το brand της Sunwing.
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ στον τουριστικό κλάδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην έκθεσή της στον κλάδο από την πτώχευση της Thomas Cook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης