Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αρνητικό καταθετικό επιτόκιο -0,75% στην Δανία... «ξεσκέπασε» την Danske Bank

tags :
Το αρνητικό καταθετικό επιτόκιο -0,75% στην Δανία... «ξεσκέπασε» την Danske Bank
Έχει ανακύψει σοβαρό θέμα εμπιστοσύνης, με την Danske Bank να προσπαθεί να προσελκύσει καταθέσεις
Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Δανίας μείωσε το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων σε -0,75%, τονίζοντας ότι οι καταθέτες με πάνω από 111.100 δολάρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα χρεώνονται περισσότερο για τις καταθέσεις τους.
Η Jyske Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, δήλωσε ότι θα εισαγάγει αρνητικό επιτόκιο 0,75% για όλες τις εταιρικές καταθέσεις και για ιδιώτες πελάτες που καταθέτουν πάνω από 750,000 δανικές κορώνες (111,100 δολάρια) από την 1η Δεκεμβρίου.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, Danske Bank, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να εισαγάγει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις.
Η UBS της Ελβετίας δήλωσε ότι θα επιβάλει αρνητικό επιτόκιο 0,75% στους πελάτες που καταθέτουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2 εκατομμύρια δολάρια).
Κι εδώ υπάρχει μια απλή ερώτηση, σύμφωνα με τους αναλυτές...
Εάν ζεί κανείς στη Δανία και έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό που υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια περίπου, γιατί να το διατηρήσουν στη Jyske Bank, η οποία χρεώνει το 0,75%, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα η Danske Bank δεν χρεώνει;
Τίθεται λοιπόν θέμα εμπιστοσύνης, με την Danske Bank να προσπαθεί να προσελκύσει καταθέσεις.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά οι μετοχές της Jyske φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2017, με τους επενδυτές να μη θεωρούν αρνητικό τον αντίκτυπο που θα έχει η νέα πολιτική στα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης