Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Παπαδημούλης: Αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί από τον προϋπολογισμό του 2020 υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει πρωθυπουργός διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί από τον προϋπολογισμό του 2020.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει πρωθυπουργός», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Παπαδημούλης.
«Παρέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης μία οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς περίπου 2% και υποσχέθηκε ρυθμό 4% και φοροελαφρύνσεις 6 δισ. (...), προς το παρόν τρώει από τα έτοιμα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί από τον προϋπολογισμό του 2020, σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ενόψει της επόμενης αξιολόγησης, της μεταμνημονιακής εποπτείας, εκεί θα δούμε πώς θα μπορέσει και αν θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις.
Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι όσα έταξε για διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για ανάπτυξη 4% το 2020, θα αποδειχθούν φούμαρα, δυστυχώς, και επίσης πολλές από τις φοροαπαλλαγές που έταξε ότι θα τις εφαρμόσει αμέσως, θα τις παραπέμψει στις καλένδες» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης», προσθέτοντας πως «όταν ο Τσίπρας συναντούσε τον Ερντογάν, είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία, η ΝΔ έβγαζε πύρινους αντιπολιτευτικούς λόγους».
«Ο κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη θα έχει συναντήσεις και με τον Ερντογάν και με τον κ. Ζάεφ, μεταξύ άλλων, και προβλέπω ότι θα είναι αναγκασμένος να συνεχίσει σε μια γραμμή συνέχειας όσων ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Από εκεί και πέρα αν κινηθεί με αυτόν τον τρόπο για να στηρίξει (...) τη συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι αυτονόητο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία θα χαιρετίσει, θα καλωσορίσει αυτήν τη θεαματική κωλοτούμπα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ερωτηθείς για την υπόθεση της Novartis, τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη».
«Η Novartis είναι σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις (...), μόνο στην Ελλάδα κάποιοι το θεωρούν σκευωρία ή απλώς υπόθεση.
Κατά τη γνώμη μου, και η προσπάθεια αυτή ρεβανσισμού και στοχοποίησης όσων προσπάθησαν να διαλευκάνουν το σκάνδαλο, θα εξελιχθεί σε φιάσκο.
Το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη και αν κάτι πρέπει να κάνουν τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι να αλλάξουν επειγόντως -και αυτό είναι μια πρόκληση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ που έχει την πλειοψηφία- το κατάπτυστο άρθρο 86 παράγραφος 2 του Συντάγματος, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες, πρώην διατελέσαντες υπουργοί και τα λοιπά να αντιμετωπίζονται για θέματα ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών όπως οι απλοί πολίτες, αυτή είναι η πρόκληση» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης