Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές, αναστολή διαπραγμάτευσης για την Thomas Cook - Στο -1% ο DAX, απογοήτευσε ο PMI

Πιέσεις στις ευρωαγορές, αναστολή διαπραγμάτευσης για την Thomas Cook - Στο -1% ο DAX, απογοήτευσε ο PMI
H διαπραγμάτευση για τη μετοχή της Τhomas Cook έχει ανασταλεί, ενώ η ανταγωνίστρια Tui σημειώνει άλμα 7%
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο την κατάρρευση της βρετανικής Thomas Cook και τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνα.
H διαπραγμάτευση για τη μετοχή της Τhomas Cook έχει ανασταλεί, ενώ η ανταγωνίστρια Tui σημειώνει άλμα 8%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1% στις 12.332 μονάδες, καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,1 μονάδες και διαμορφώνεται κάτω από τις 50 μονάδες για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,5% στις 7.306 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 097% στις 5.638μονάδες, καθώς ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,3 μονάδες, από 51,1 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,1% στις 21.881 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,9% στις 9.093 μονάδες.
Η Thomas Cook, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ταξιδιωτικά γραφεία και μια από τις αρχαιότερες βρετανικές επιχειρήσεις (έτος ίδρυσης το 1841), κήρυξε χρεοκοπία,  με αποτέλεσμα να είναι σε εξέλιξη μια πρωτοφανής επιχείρηση επαναπατρισμού περίπου 600.000 τουριστών, εκ των οποίων οι 50.000 βρίσκονται "εγκλωβισμένοι" στην Ελλάδα.
Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των ανταγωνιστών της Thomas Cook.
Οι μετοχές των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ενισχύονται σημαντικά, καθώς ευελπιστούν σε αύξηση του μεριδίου τους, σε μια ευρωπαϊκή αγορά η οποία ήδη είναι κορεσμένη.
Η μετοχή της TUI ενισχυόταν 8,4%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2019, της easyJer σημείωνε άνοδο 6,1% και της Ryanair +2,6%.
Οι παραπάνω μετοχές είναι αυτές που καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, νέα επιδείνωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, με τους δείκτες να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 45,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2019, από 47 μονάδες τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 47,3 μονάδες.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλά οκτώ μηνών, στις 52 μονάδες από 53,3 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές και 53,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσαν στη Γερμανία τα στοιχεία για τη μεταποητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη PMI να καταγράφει απρόσμενη πτώση σε χαμηλά 7 ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 41,4 μονάδες από 43,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο του δείκτη μεταποίησης στις 44 μονάδες.
Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,1 μονάδες και διαμορφώνεται κάτω από τις 50 μονάδες για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια.
O Phil Smith, αναλυτής της IHS Markit, χαρακτήρισε τα στοιχεία «άθλια» και εκτίμησε ότι είναι πιθανό η γερμανική οικονομία να μην καταγράψει ανάπτυξη έως τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης