Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας - Πτώση 1,5% για τον Shanghai Composite λόγω εμπορικών εντάσεων

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας - Πτώση 1,5% για τον Shanghai Composite λόγω εμπορικών εντάσεων
H Fosun Tourism Group δέχεται ισχυρές πιέσεις της τάξης του -3,8%, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.
Πιέσεις δέχονται τα χρηματιστήρια της Ασίας, ειδικά στην Κίνα, λόγω της ανησυχίας για την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.
Στο αρνητικό κλίμα συμβάλλουν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.
Κλειστός λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 1,48%.
Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng σημειώνει απώλειες 1%, καθώς η Fosun Tourism Group δέχεται ισχυρές πιέσεις της τάξης του -3,8%, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.
Το σχέδιο διάσωσης του βρετανικού tour operator, από την κινεζική Fosun International, η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα, κατέρρευσε.
Η Fosun Tourism Group, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook, με ποσοστό περίπου 18%, είχε καταλήξει σε συμφωνία ώστε να διοχετεύσει 450 εκατ. στερλίνες στην εταιρεία με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων και το 25% των αεροπορικών.
H μετοχή της Fosun Tourism Group υποχωρεί 4,3% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η μετοχή της Fosun International καταγράφει απώλειες 1,3%.
Όσον αφορά την αγορά πετρελαίου, ανοδικά διαπραγματεύονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, εν μέσω αμφιβολιών της ικανότητας της Σαουδικής Αραβίας να αποκαταστήσει άμεσα την παραγωγή, μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Την ίδια ώρα, η ένταση στη Μέση Ανατολή παραμένει στα ύψη.
To προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύεται 0,8% στα 64,8 δολ. ευρώ, ενώ το αργό σημειώνει άνοδο 1% στα 58,66 δολ.
Οι επενδυτές δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας για την αποκατάσταση της παραγωγής στα φυσιολογικά επίπεδα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί μετά τις επιθέσεις, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να διατάζει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στον Περσικό Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης