Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εκπνέει τα μεσάνυχτα η διορία στον Sanchez για το σχηματισμό κυβέρνησης, προς νέες εκλογές

Ισπανία: Εκπνέει τα μεσάνυχτα η διορία στον Sanchez για το σχηματισμό κυβέρνησης, προς νέες εκλογές
Εάν έως τα μεσάνυχτα ο Sanchez δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, η Ισπανία θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες
Πιο κοντά σε νέες εκλογές βρίσκεται η Ισπανία καθώς ο Pedro Sanchez έχει στη διάθεση του λίγες ώρες προκειμένου να καταφέρει να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Σήμερα Δευτέρα 23/9 τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η 13η Κοινοβουλευτική Θητεία στην Ισπανία μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές βουλευτικές εκλογές.
Με την εκπνοή της διορίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας, αυτομάτως ενεργοποιείται ο μηχανισμός για τη διάλυση της Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενόψει της αναμέτρησης της 10ης Νοεμβρίου.
Τον περασμένο Ιούλιο ο Sanchez είχε λάβει την εντολή να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τα άλλα κόμματα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό.
Εφόσον, τις επόμενες ώρες δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε μεθαύριο Τετάρτη 25/9 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των εκλογών, με την προεκλογική περίοδο να ορίζεται στις 47 κι όχι στις συνήθεις 54 ημέρες.
Σημειώνεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Sanchez και το αριστερό Podemos ήταν σε διαπραγματεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία καθώς οι Σοσιαλιστές δεν συναινούσαν με το αίτημα των Podemos, στελέχη του αριστερού κόμματος να αναλάβουν υπουργικές θέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης