Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πάρτι ρουσφετιών με στελέχη στη ΔΕΗ και τα κόλπα παράκαμψης των διαδικασιών

tags :
Πάρτι ρουσφετιών με στελέχη στη ΔΕΗ και τα κόλπα παράκαμψης των διαδικασιών
Τα κόλπα παράκαμψης των διαδικασιών, οι Γενικοί Διευθυντές και οι ευθύνες Παναγιωτάκη
Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται επί ξυρού ακμής το κατεστημένο ζει και βασιλεύει.
Πρόκειται για το κατεστημένο που λειτουργεί με τη λογική του βολέματος των δικών μας παιδιών με συνέπεια στην ιεραρχία να προωθούνται στελέχη χωρίς καμία ουσιαστική διαδικασία και με μόνο προσόν τις σχέσεις με ανώτατα στελέχη και κυρίως συγκεκριμένους Γενικούς Διευθυντές.
Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και ήταν σε γνώση της διοίκησης Παναγιωτάκη η οποία δεν παρενέβη και το άφησε να εξελίσσεται με αποτέλεσμα να έχει μεγάλες διαστάσεις.
Ακόμα και σήμερα μετά την αλλαγή διοίκησης οι πρακτικές βολέματος συνεχίζονται ποντάροντας στο γεγονός ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι ο Γιώργος Στάσσης να αντιληφθεί την πλήρη έκταση του φαινομένου και τις πρακτικές που ακολουθούνται.
Το … κόλπο που ακολουθείται προκειμένου επιτυγχάνεται η παράκαμψη των κανόνων της επιχείρησης είναι λίγο ως πολύ γνωστό.
Όταν χηρεύει μια θέση ευθύνης εφαρμόζεται η λογική της … αναπλήρωσης.
Η αναπλήρωση χρονίζει και έτσι ο αναπληρωτής αποκτά δικαιώματα με κυριότερο τα επιδόματα δηλαδή υψηλότερο μισθό και λειτουργεί ως στρατιώτης του ανωτέρου ιεραρχικά που κανόνισε την τοποθέτησή του.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στην επιχείρηση προσωπικοί στρατοί οι οποίοι μόνο για το όφελός της δεν λειτουργούν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει επικεφαλής τομέα που είναι αναπληρωτής για περίπου πέντε έτη.
Όταν τέθηκε ζήτημα για διαγωνισμό αυτός έγινε αλλά παραδόξως κηρύχθηκε άγονος με αποτέλεσμα το εν λόγω στέλεχος να διατηρεί τη θέση του.
Το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν γνώστες της κατάστασης σήμερα είναι περισσότερα τα στελέχη της διοικητικής ιεραρχίας που είναι τοποθετημένα με τη διαδικασία της αναπλήρωσης από αυτά που έχουν λάβει τη θέση με την ορθή μέθοδο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης