Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nα δημοσιοποιηθεί η συνομιλία του με τον Ουκρανό πρόεδρο για τον Biden ζήτησε ο Trump

Nα δημοσιοποιηθεί η συνομιλία του με τον Ουκρανό πρόεδρο για τον Biden ζήτησε ο Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι «ενθάρρυνε» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του γιου του Joe Biden
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξέφρασε την ελπίδα να δημοσιοποιηθεί ο αμφιλεγόμενος διάλογος που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του τον περασμένο Ιούλιο, την ώρα που σκληραίνει η αντιπαράθεση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την υπόθεση αυτή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι «ενθάρρυνε» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του γιου του Joe Biden, του πρώην αντιπροέδρου που σήμερα διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Την καταγγελία αυτή φέρεται να έκανε τον Αύγουστο ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ο Hunter Biden, ο δεύτερος γιος του πρώην γερουσιαστή, εργαζόταν από το 2014 (τότε ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.
Η εταιρεία είχε γίνει στόχος έρευνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας Ουκρανός εισαγγελέας, την απομάκρυνση του οποίου επιθυμούσε η Ουάσινγκτον με το σκεπτικό ότι δεν ήταν αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο Joe Biden επιβεβαίωσε ότι ήθελε την απόλυση του εισαγγελέα, όχι όμως για να βοηθήσει τον γιο του, επισημαίνοντας ότι το ίδιο πράγμα είχε ζητηθεί από όλη την αμερικανική κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης